„Богиња провинције" показала Звезди како се велики Милан баца на колена

© AP Photo / Antonio CalanniАталанта Милан
Аталанта Милан - Sputnik Србија
Пратите нас
Аталанта је у дерби утакмици 19. кола Серије А преслишала Милан на гостујућем терену резултатом 3:0 (1:0). „Богиња провинције" је на тај начин показала да росо-нери, који ће бити ривал Црвеној звезди у нокаут фази Лиге Европе, нису непобедиви.

Милан ове сезоне игра изузетно добар фудбал и резултати не изостају, што потврђује и лидерска позиција у италијанском шампионату.

Ипак, нашао се неко ко ће да баци на колена захуктали Милан предвођен Златаном Ибрахимовићем, Донарумом, Кесијем и осталим звездама.

Крстијан Габријел Ромеро, дефанзивац црно-плавих из Бергама, матирао је Донаруму у 26. минуту и тада се дало наслутити да би сва три бода могла да припадну гостима.

Милан је имао благу предност у поседу лопте, не и решење како пронаћи пут до Голинијеве мреже.

С друге стране, Аталанта без једног од својих најбољих фудбалера Папуа Гомеза, који се налази пред потписом за Севиљу, играла је свој препознатљив фудбал, с гомилом ситних пасова, тражећи „пукотину" у редовима ривала.

Делије - Sputnik Србија
Маракана је стварно „неосвојива тврђава“

До другог гола на Сан Сиру чекало се до 53. минута након што је Фран Кеси скривио једанаестерац. Прецизан с беле тачке био је Словенац Јосип Иличић, те се наслућивао потоп првопласираног тима Серије А.

Милан је пао без „испаљеног метка" и то на свом терену, а тачку на "и" ставио је Дуван Запата голом у 77. минуту, чиме се „Богиња провинције" домогла четврте позиције на табели са 36 освојених бодова, док водећи росо-нери имају 43. 

​Иначе, за Милан је дебитовао и Марио Манџукић, који је у 70. минуту заменио Кастиљеха, али ни искусни Хрват није могао да спречи убедљив пораз свог новог тима, а Црвена звезда је на делу могла да види шта је чека у двомечу 18. и 25. фебруара у шеснаестини финала Лиге Европе.

► Луки 61 минут у Ајнтрахту довољан да „поништи“ 18 месеци пакла у Реалу

► Легендарни Хрват на тренингу Партизана: Дошао сам да видим пријатеље /видео/

► Звезда разбила Сласк у првом припремном мечу /видео/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала