Подигнуте оптужнице након одржавања недозвољеног скупа у Москви

© Международное агентство видео новостей Ruptly / Уђи у базу фотографијаУчесници недозвољеног скупа у Москви
Учесници недозвољеног скупа у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Московски истражни комитет подигао је оптужнице након одржавања недозвољеног скупа у руској престоници, изјавила је представница тог правосудног тела Јулија Иванова.

Како је рекла, оптужнице су подигнуте на основу чланова „Примена силе против представника власти“, „Наношење штете државној имовини“, као и „Хулиганство“.

Према досадашњој истрази, утврђено је да су у близини Сретенског булевара демонстранти ударили припадника руске националне гарде, оборили га на земљу и наставили да га туку.

Поред тога, утврђено је и да су демонстранти користили сузавце и прскали их по припадницима полиције.

Такође, на Пушкинском тргу у центру Москве један учесник недозвољеног скупа неколико пута је ударио припадника руских специјалаца „ОМОН“.

Истовремено, на Цветном булевару демонстранти су блокирали један аутомобил, нанели му штету и испрскали сузавац у лице возача.

„Истрага се наставља, анализирају се видео снимци након чега ће бити донета детаљна оцена свега што се догодило како би се утврдило ко је све одговоран како би се сва та лица процесуирала“, додала је.

Медији подсећају да је канцеларија Тужилаштва у више наврата упозоравала да је спремна да предузме превентивне мере и спречи немире у Москви, а московска полиција издала је упозорење да би учесници недозвољеног протеста могли да сносе последице за своје понашање.

Подсетимо, присталице Наваљног су путем интернета позвале грађане да се окупе у Москви како би му дале подршку. Иначе, руски опозиционар Алексеј Наваљни вратио се из Немачке у Русију и ухапшен је на аеродрому Шереметјево у Москви. Одређен му је притвор од 30 дана где ће чекати рочиште на којем ће бити одлучено да ли ће му условна казна бити замењена казном затвора. Рочиште је заказано за 29. јануар.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала