Америка нам даје закључак – за Србију је „споран“ само Јокић

© Фото : ФИБАНикола Јокић у репрезентацији Србије
Никола Јокић у репрезентацији Србије - Sputnik Србија
Пратите нас
Бојазан да би српска репрезентација у кошарци могла да остане без најбољих играча за Олимпијске игре на путу је да добије разрешење.

Одложени почетак актуелне НБА сезоне значи и да ће такмичење бити дуже него иначе, а оно прети и да „уђе“ у термин резервисан за Олимпијске игре.

Плеј-оф, односно борба за титулу у елитном кошаркашком такмичењу почеће 22. маја и трајаће до 22. јула ове године.

Званичан датум почетка Олимпијских игара је 23. јул, дакле свега дан пошто се буде завршила НБА сезона.

Иако засад нема говора о томе како ће све утицати на српски национални тим, одговор на то би могао да буде пронађен у ситуацији коју тренутно пролази америчка репрезентација.

Како су пренели тамошњи медији, Кошаркашки савез САД је упутио позивна писма на адресе 60 кошаркаша, с жељом да добије њихово изјашњење о томе да ли су спремни да се одазову позиву репрезентације.

„Амерички тим би могао да буде без играча који ће наступити у финалу НБА лиге, све у вези са временом почетка Олимпијских игара“, навео је новинар ЕСПН Адријан Војнаровски.

Дакле, наступ оних играча који не би били у финалу НБА лиге не би требало да буде споран, што у случају Србије значи да би готово сви требало да буду на располагању селектору Игору Кокошкову.

Од шесторице српских кошаркаша само Никола Јокић у свом Денверу има какве-такве шансе да стигне до НБА финала, док су Богдан Богдановић, Алексеј Покушевски, Бобан Марјановић, Ален Смаилагић и Немања Бјелица далеко од тога.

То значи да би само Јокић имао „оправдане разлоге“ да се не нађе на списку путника за Токио, док би остали евентуални откази морали да садрже другачије образложење, да ли у вези са повредама, личним ставом, одлуком селектора, итд.

Ипак, пре свега Србија мора да се пласира на Олимпијске игре, а прилику за то има на квалификационом турниру од 29. јуна до 4. јула, чији је и домаћин у Београду.

Тада ће Србији ривали, у Групи А бити Доминиканска Република и Нови Зеланд, док ће у Групи Б играти Порторико, Италија и Сенегал.

► Још једна страшна партија Николе Јокића /видео/

► Дивац је објаснио Кингу о бомбардовању 1999: Сваки Србин би погинуо за Косово, НАТО помаже терористе

► Дончић води НБА у Словенију, а Спутњик открива да ли ће Јокић доћи с Денвером у Србију

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала