Борбени авион будућности: Русија прави нову генерацију ловаца-пресретача

© Фото : Screenshot/Сила са ИстокаПројектна визија ловца МиГ-41
Пројектна визија ловца МиГ-41 - Sputnik Србија
Пратите нас
Предузећа „Ростеха“ су почела да раде на стварању нове генерације ловаца-пресретача под потенцијалним називом „МиГ-41“, саопштено је на сајту корпорације.
„Развој следеће генерације ловаца-пресретала је већ почет. Пројекат перспективног авијационог комплекса за далеко пресретање под могућим називом МиГ-41 је у фази конструкторских радова“, наведено је у саопштењу.

Раније је Руска ваздухопловна корпорација „МиГ“ саопштила да ће перспективни авијациони комплекс за далеко пресретање (ПАК ДП) МиГ-41, који би требало да замени МиГ-31, бити у стању да обавља мисије у свемиру.

Руски ловци-пресретачи МиГ-31 - Sputnik Србија
Најновији руски ловац — МиГ-41 биће најбржи на свету

Како је наведено, МиГ-41 ће бити апсолутно нови авион, а не модерниција његовог претходника. Такође, користиће потпуно нове технологије за рад у арктичкој сфери, а у будућности ће бити „пребачен у беспилотни пројекат“.

С тим у вези, амерички часопис „Милитари Воч“ је прошле године спекулисао какви би могли да буду руски борбени авиони будућности. Конкретно, за МиГ-41 је речено да ће садржати предности пресретача МиГ-25 и МиГ-31 и технологије нове генерације. Закључак листа је био да ће на тај начин МиГ-41 бити у стању да угрози непријатељске сателите.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала