Шарапова говорила о најтежем периоду у животу

© Sputnik / Алексей Даничев / Уђи у базу фотографијаМарија Шарапова
Марија Шарапова - Sputnik Србија
Пратите нас
Огроман шок за светски спорт била је информација да је Марија Шарапова, једна од најбољих тенисерки света, суспендована на 15 месеци због допинга.

Пре скоро пет година у њеном организму је пронађена супстанца „мидронат“, која се налазила на листи забрањених.

Шарапова је тестирана 26. јануара 2016. године, најпре је суспендована на две године, али је казна смањена потом на 15 месеци.

Ипак, никада није успела да се врати на стари ниво игре.

„Било ми је тешко да схватим да ми је на толики период одузет спорт којим сам се бавила од четврте године живота“, навела је Шарапова.

Како је истакла, целог живота, сваког јутра, чак и на одморима, будила се с мишљу да ће се за коју недељу такмичити на неком од турнира.

„Буђење у периоду суспензије и пролазак кроз све процедуре, немогућност да тренирам, да одржавам своје тело у оптималној кондицији, у том начину размишљања... Било је интересантно са једне тачке, али је тешко изгубити тај ритам. Чак и када одмарате недељу или две, неопходан је идентичан период да бисте се вратили у колосек“.

Шарапова је по повратку успела да освоји титулу у Тијанђину, те да се пласира у четвртфинале Ролан Гароса, пре него што је морала на другу операцију рамена у каријери.

„Тада сам схватила да сам близу краја... Нисам мислила да ћу играти после 30. године живота, покушавала сам да пронађем нешто да ме покрене. То је био најтежи део, покушај проналаска инспирације“, истакла је Шарапова.

► „Новаче, хвала што ниси ћутао“

► Аргентинац љут: Новакова тераса је већа од моје собе, али макар не ћути као Надал

► Тешке оптужбе из Русије на рачун Аустралијанаца: „Обмана или случајност?“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала