Како су српске варнице упалиле уснулу немачку машину

© REUTERS / KAI PFAFFENBACHКостић и Јовић
Костић и Јовић - Sputnik Србија
Пратите нас
Ајнтрахт Франкфурт поново гази све пред собом и представља страх и трепет за противнике у Бундеслиги, а све се поклопило повратком Луке Јовића „другој кући“. Позајмица из Реал Мадрида упалила је „машину“, и посебно је профитирао његов репрезентативни саиграч, уједно и велики пријатељ - Филип Костић.

Јовић и Костић су на три заједничке утакмице – против Шалкеа (3:1), Фрајбурга (2:2) и Арминије Билефелд (5:1) постигли укупно четири гола уз три асистенције.

​Нападач Ајнтрахта на свом конту има три поготка, док је брзоноги Крагујевчанин постигао је први гол после невероватне паузе од годину дана у демолирању Билефелда, а нанизао је и три асистенције. Директан „кривац“ за његово фудбалско васкрснуће је Лука.

Ту њихову нераскидиву везу и чињеницу да на терену могу да се (про)нађу везаних очију, у разговору за Спутњик је појаснио Драгослав Степановић, некадашњи тренер Ајнтрахта, који тренутно с породицом живи у Франкфурту.

„Њих двојица се феноменално разумеју. Костић је играо далеко слабије док Јовић није био ту. Вероватно је то био разлог, јер му је фалио Лука који се увек мува око петерца у правом моменту на правом месту, да заврши тај Костићев започет посао. Ма, страшан тандем су њих двојица, заиста делују импресивно, што се огледа у резултатима Ајнтрахта на последња три меча и седам од максималних девет бодова. Костић увек зна где се Јовић креће, то је немогуће. Могао је против Билефелда и Филип да погоди на Лукину асистенцију, мало је недостајало да погоди“, поручује из Немачке Степановић.

Стари фудбалски вук који је са Леверкузеном пригрлио пехар Купа Немачке, док је у Србији водио Војводину, усудио се чак и да прогнозира колико голова ће Јовић постићи до краја сезоне.

Наравно, према Степијевим речима, тај посао додатно ће му олакшати што уз себе има прекаљеног асистента попут Костића.

Подсетимо, Јовић је за 61 минут у дресу Ајнтрахта на три меча успео да надмаши учинак у Реалу за 18 месеци, где је постигао само два гола.

„Прво морам да напоменем да се надам да је Лука прочитао Зиданову изјаву за Марку, где каже да није он крив што се Јовић није снашао у Реалу, већ да је кривица искључиво на страни играча. Француз је искусан, био је страшан играч и нема разлога да не прича истину. То Лука мора да преломи у глави да би се поново вратио у Мадрид. А што се тиче Бундеслиге, ту очекујем да постигне између 10 и 15 голова до краја сезоне. То је реално, јер видим да барем по два до три пута уђе у шансу. Чињеница је да то неће бити случај против Дортмунда и Бајерн Минхена, али ће против екипа, као што је Фортуна, то учинити више пута. Не само што се Јовић фантастично сналази у противничком шеснаестерцу, већ би он због талента који поседује, а има га и превише, комотно могао да игра и плејмејкера“, истиче Драгослав.

​На питање како му се чини његов бивши клуб, који је ушао у серију добрих резултата, што је резултирало бољим пласманом на табели Бундеслиге, Степановић је одговорио:

Ади Хитер је најзаслужнији за добре ствари, јер има тај дар да враћа играче у живот. Костић је са Штутгартом и Хамбургом испадао у Цвајту, а онда је продисао у Ајнтрахту. Тренутно је то случај са Андреом Силвом, који је имао слабији старт, а сада не престаје да постиже голове. Хитер зна да истрпи играча. Не вади да из игре због једног лошег додавања или лошег меча. Зна да трпи играча и четрири-пет утакмица. Ајнтрахт са Јовићем сада делује јако озбиљно. Одавно нисам гледао да боље комбинују на утакмици, да боље затварају и да праве игру, него што то тренутно чине. Хитер је пронашао формулу са овим тимом и мислим да се он радује што се Лука Јовић вратио“.

Урош Рачић - Sputnik Србија
Српске ракете „цепају“ европске мреже! /видео/

Искусни стручњак је на крају разговора имао и јасну поруку за српског репрезентативца који игра ко препорођен по повратку у Ајнтрахт.

„Јовић носи џак на леђима. И тај џак је вечито присутан. Уколико прође утакмица, две, три да не постигне гол, многи ће се одмах питати где је и шта ради. Битно је да он не почне да размишља о томе. Не треба да размишља ни када постиже голове. Треба само да игра и све ће доћи на своје место, самим тим и повратак у Реал“, поручио је Драгослав Степановић за Спутњик.

► Из Франкфурта за Спутњик о повратку Јовића: Трпеће притисак, очекиваће од њега три гола по мечу

► Данас игра Србија, тамо далеко – за паре

► Абрамович објавио саопштење – легенда је добила отказ!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала