Поповић: Односи с Русијом одлични, не могу да нас посвађају

© Sputnik / Александар МилачићMинистар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић
Mинистар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић - Sputnik Србија
Пратите нас
Колико поједини представници српске опозиције живе ван реалности и чине све да посвађају Србију са њеним најважнијим савезницима, најбоље показује пример самозваног политичара Млађана Ђорђевића, изјавио је министар и председник Српске народне партије Ненад Поповић.

„Овај човек, који своје име гради на изношењу бесмислених тврдњи о наводно лошим односима Србије и Русије, данас из Москве поново напада сопствену државу, мислећи да ће тиме добити неки политички поен“, навео је Поповић у писаној изјави.

Колико су, каже, бесмислене његове тврдње најбоље говори чињеница да у овим најтежим тренуцима за наш народ, Србија и Русија преговарају о покретању производње руске вакцине у Србији, а ускоро очекујемо и да у нашу земљу буду допремљене руске вакцине за које се бори читав свет, пренео је Танјуг.

То је, наглашава, свакако резултат политике коју је претходних година водио председник Вучић и српска Влада.

„Крајње је понижавајуће доћи у Москву, нападати своју државу, износити најгрубље неистине о српској државној политици у покушају да се Србија и Русија посвађају“, навео је Поповић.

Поручио је да грађани Србије верују председнику Србије и српској Влади када граде партнерство са Русијом управо због тога што су данас најбољи могући односи Србије и Русије у новијој историји, управо због тога што ћемо уз помоћ Русије ојачати наш здравствени систем и сачувати здравље грађана, и управо због тога што са Русијом радимо на реализацији низа важних државних пројеката.

„Такви као Млађан Ђорђевић никада неће добити подршку грађана Србије, јер ниједан Србин неће допустити да било ко посвађа Србију са њеним пријатељем и савезником — Русијом“, закључио је Поповић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала