Шта Путин мисли о протестима који су за викенд одржани у Русији

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин
Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Сви имају право да изражавају своје мишљење, али правним средствима, изјавио је председник Русије Владимир Путин, коментаришући протесте који су одржани у суботу у више руских градова.
„Много пута сам говорио на овакве теме и желим још једном на нагласим: сви људи имају право да изражавају своје мишљење у оквирима које предвиђа закон. Све што излази из законских оквира, није само контрапродуктивно, већ опасно“, рекао је Путин на састанку са студентима, поводом Дана руских студената.

По његовим речима, Русија се у својој историји више пута суочавала са догађајима „када ситуација излази далеко изван оквира закона и доводи до потреса у друштву и држави, од чега су страдали, не само они који су дестабилизовали државу и друштво, већ и људи који са тим нису имали никакве везе“.

Председник сматра да је недопустиво укључивање малолетних лица у незаконите акције, нагласивши да је то тактика терориста: увек испред себе терати жену и децу.

Према речима шефа руске државе, одговорни политичари не треба да прибегавају незаконитим средствима за постизање својих циљева.

Он је нагласио да и полиција током протеста треба да делује у оквиру закона.

Неодобрене протестне акције одржане су у суботу у различитим градовима Русије. Присталице опозиционог лидера Алексеја Наваљног позивале су људе да изађу на улице. Руско Министарство унутрашњих послова и Генерално тужилаштво више пута су упозоравали на одговорност и организатора и обичних учесника на неодобрене акције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала