Путин упоредио протесте у Русији са нередима у Сједињеним Америчким Државама

© Международное агентство видео новостей Ruptly / Уђи у базу фотографијаУчесници недозвољеног скупа у Москви
Учесници недозвољеног скупа у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин, у контексту суботњих протеста у Русији, подсетио је на нереде у Сједињеним Америчким Државама, где је учесницима заузимања Капитола запрећено казном од 15 до 25 година затвора.
„Све се може, али без прекорачења закона. Видите шта се догодило у Америци – маса је заузела парламент. Ми смо имали ситуацију када су пуцали на парламент у центру Москве, млади о томе и не знају. Пуцали су из тенкова, директно на зграду парламента. То није било тако давно“, рекао је Путин током састанка са студентима поводом Дана руских студената.

Према његовим речима, врло младе особе нису чуле за те догађаје у руској историји.

Учесници протеста присталица Алексеја Наваљног у Москви - Sputnik Србија
Московски омбудсман: На протестима приведено више од хиљаду људи

„Млади људи, који иду у школу, они то нису ни видели, нити су чули о томе. За њих је то као инвазија Наполеона на Москву 1812. године. То је тако далеко да они не могу ништа ни да осете. Међутим, старији људи морају да знају и памте. И ни у ком случају одговорни људи не би смели то да дозволе“, сигуран је руски председник.

Он се поново вратио на тему заузимања Капитола у САД-у.

„У Вашингтону су заузели парламент. Шта раде са тим људима? Како је рекао један од руководилаца ФБИ, 'имамо дуге руке, све ћемо ухватити и ухапсити'. Казна је од 15 до 25 година затвора, као за домаћи тероризам. Они су такође изашли са политичким паролама, али ван оквира закона. Зашто би све ван закона требало да се решава? Не може“, изјавио је Путин.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала