Захарова: Русија и САД започеле рад на продужењу Споразума о офанзивном оружју

© AP Photo / Charlie RiedelКапија америчке војне базе у Северној Дакоти
Капија америчке војне базе у Северној Дакоти - Sputnik Србија
Пратите нас
Започео је практичан рад на нивоу стручњака на продужењу Споразума о стратешком офанзивном наоружању, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Могу само да кажем да стручњаци активно раде у овом правцу. Ово је практичан посао и он је започет“, рекла је Захарова за телевизију „Русија 24“.

Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања је споразум између Русије и Сједињених Америчких Држава о обостраном смањењу арсенала распоређеног стратешког нуклеарног наоружања. На снази је до 5. фебруара 2021.

У октобру 2020. године Бела кућа је саопштила да неће прихватити предлог Русије о продужењу Споразума на годину дана без икаквих услова. САД су предлагале да се Споразум продужи под условом да стране замрзну свој нуклеарни арсенал. Министарство спољних послова Русије је 20. октобра саопштило да је Русија спремна да замрзне број расположивих нуклеарних бојевих глава, уколико се Сједињене Америчке Државе сложе да продуже Споразум о стратешком наоружању за годину дана.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала