Америка издваја десетине хиљада долара за „јачање веза“ са Словенијом

© Sputnik / Александар МилачићЗастава Словеније
Застава Словеније - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Стејт департмент доделиће невладиним организацијама у Словенији до 100.000 долара за реализацију пројеката, усмерених на „јачање веза“ између Љубљане и Вашингтона, наводи се у опису гранта у који је увид имала телевизија РТ.

Како се наводи у документу, иницијатива ће помоћи становницима Словеније да боље разумеју карактеристике културе и политике, као и вредности Сједињених Америчких Држава.

„Теме које одговарају захтевима пројекта широко су дефинисане, како би се обухватила питања демократије, људских права, безбедности и одбране, као и развој економије и предузетништва“, наводи се у тексту.

Конкретно, америчка страна потенцијалним кандидатима предлаже рад у областима које укључују развој независних медија у Словенији, јачање трансатлантске сарадње, енергетске и сајбер безбедности, као и промовисање идеје борбе против корупције, дигитализацију и владавину закона.

Једна донација, по правилу, варира од три до пет хиљада долара, а у искључивим случајевима износ може достићи и 10.000 долара. Развој иницијативе ће пратити америчка амбасада у Љубљани.

За пројекат се могу пријавити образовне установе и истраживачки институти, невладине и непрофитне организације са седиштем у Словенији.

Прочитајте још:

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала