Бивши амерички амбасадор објавио рат „Телеграму“

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Уђи у базу фотографијаTelegram messenger service on a monitor screen
Telegram messenger service on a monitor screen - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф америчке непрофитне организације „Колација за сигурнији интернет“ (Coalition for a Safer Web), бивши амерички амбасадор у Мароку Марк Гинсберг поднео је тужбу против корпорације „Алфабет“ (у чијем је власништву „Гугл“), захтевајући да се уклони месинџер „Телеграм“ из Гугл плеј продавнице, пише агенција Блумберг.

Бивши амерички амбасадор у тужби тврди да се „Телеграм“ користио за ширење претњи и координацију расистичких насилних акција, посебно уочи инаугурације новог америчког председника Џозефа Бајдена и након смрти Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису.

„Компанија 'Гугл' није предузела никакве акције против 'Телеграма', сличне акцијама против сервиса 'Парлер', како би приморао 'Телеграм' да побољша своју политику модерирања садржаја“, наводи се у тужби Гинсберга, преноси Блумберг.

„Коалиција за сигурнији интернет“ поднела је сличну тужбу и против компанија „Епл“, захтевајући да уклоне „Телеграм“ из „Еп стора“ који користе власници „Епл“ уређаја.

Претходно је оснивач месинџера „Телеграм“ Павел Дуров изјавио да су модератори блокирали стотине јавних позива на насиље током нереда у САД почетком јануара.

Подсетимо, сервис „Парлер“ је уклоњен из „Гугл плеј продавнице“ и „Еп стора“ због његове наводне улоге у координацији и подстрекавању нереда у САД 6. јануара.

Раније је саопштено да је више од пола милиона Американаца преузело апликацију Телеграм за само четири дана, после гашења налога Доналда Трампа на Твитеру и уклањања апликације Парлер. Телеграм је тако постао друга најтраженија апликација у Америци јер Американци траже алтернативу великим корпоративним друштвеним мрежама.

Прочитајте још:

 

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала