Поредио је Грег, пореди и Рађа: Дончић подсећа на Бодирогу /видео/

© AP Photo / Elise AmendolaПрослављени хрватски кошаркаш Дино Рађа
Прослављени хрватски кошаркаш Дино Рађа - Sputnik Србија
Пратите нас
Дино Рађа, један од најбољих кошаркаша у историји Хрватске, имао је само лепе речи за Луку Дончића.

Рађа је у интервјуу за „Баскетбол нетворк“ причао о НБА и Европи, Шекулу О'Нилу, Луки Дончићу...

Никола Јокић и Грег Попович - Sputnik Србија
Само је „луди Србин“ знао, само он је веровао...

Бивши хрватски кошаркаш упоредио је кошаркаша Далас Маверикса са прослављеним српским кошаркашем – Дејаном Бодирогом.

„Доста ме подсећа на Бодигору. Момак је са великим муд**а и велики је таленат. Нисам баш очекивао да ће овако рано да успе, али је показао зрелост и веома напорно ради. Постепено је ишао, од мале минутаже у Реалу до велике и потом многих титула. Затим је отишао у НБА, тада сам мислио да му је потребна још једна година у Европи, али ме је изненадио“, рекао је Рађа.

„Син ме је скоро питао: 'Да ли си видео шта је Дончић урадио?'. Пустио сам то што је хтео да ми покаже и видео сам седам, осам секунди. Лука је направио девет дриблинга, три варке и нико није дошао у помоћ. То у мојим данима у рекету не би могло да прође. 'Убили' би вас. Баркли, Оукли, Мејсон, Лејмбир би вам 'откинули' главу“, искрео је данас хрватски функционер.

Рађа је причао и о промени у најјачој кошаркашкој лиги на свету.

„Свет се променио. НБА је више постала као Ол-стар утакмица, одбране се не играју. Бројеви играча се пумпају без разлога. Мене то не занима. Другачије су ере и морате да се прилагодите. Нешто ми се свиђа, нешто не. Радије гледам Евролигу него НБА. Не могу да се сетим када сам последњи пут гледао НБА. Харден шутне 50 тројки за утакмицу и они то зову кошарком. Не волим то“, каже Дино.

Дино Рађа оставио је велики траг у Европи освојивши неколико титула шампиона Европе, а од 1993. до 1997. године играо је у Бостон Селтиксима.

У сезони 1995/1996 одиграо је најбољу сезону и показао да може и против најбољих на свету бележивши 19,7 поена, 9,8 скокова и око две асистенције.

Вратио се у Европу, играо за Панатинаикос, Задар, Олимпијакос, Цибону, а каријеру је завршио тамо где је све почело – у Сплиту.

Немања, време је да се Америци каже – „збогом“

Велики Миротић – кућа на дар, икона за поклон

Богданов саиграч доминира – редак трипл-дабл центра из Швајцарске

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала