Постигнут договор: Познато да ли ће за путовање у Грчку бити потребна вакцина и тест

CC BY 3.0 / Wikipedia / Торони Грчка Халкидики
Торони Грчка Халкидики - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић и министар Републике Грчке за туризам Харис Теокарис усагласили су се на састанку о потписивању заједничког Меморандум о разумевању у области туризма у условима пандемије КОВИД19, који ће дефинисати услове уласка путника из Србије у Грчку, односно из Грчке у Србију.

Министарка Матић је тим поводом саопштила да је договорено да ће Меморандум предвидети међусобно признавање електронских сертификата о вакцинацији.

"На тај начин биће омогућен улазак грађанима обе земље који су вакцинисани, док ће за грађане који нису вакцинисани бити обавезан ПЦР или антигенски тест. Такође, на граници ће се радити насумични брзи тестови", објаснила је министарка.

Она је напоменула и да ће грађани који до сада нису могли да остваре заменска путовања за Грчку, а који су склопили уговоре са туристичким агенцијама, моћи то да ураде до 31.12.2021. године, саопштено је на сајту министарства.

Она је напоменула и да ће грађани који до сада нису могли да остваре заменска путовања за Грчку, а који су склопили уговоре са туристичким агенцијама, моћи то да ураде до 31.12.2021. године.

"Отварање грчке границе за наше грађане током летње сезоне биће симболична слика потпуне нормализације наших живота, али и још једна потврда о дубоком и истинском пријатељству и изванредним билатералним односима између Србије и Грчке", поручила је Матић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала