Руска вакцина „Спутњик Ве“ регистрована и у Ирану

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаМедицинска сестра даје вакцину "Гам-КОВИД-Вак" здравственом раднику у поликлиници у Владивостоку
Медицинска сестра даје вакцину Гам-КОВИД-Вак здравственом раднику у поликлиници у Владивостоку - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) регистрована је у Ирану, саопштио је шеф иранске дипломатије Мухамед Џавад Зариф.
„Желео бих да вас информишем да је вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) била јуче регистрована у Ирану. Одобриле су је наше санитарне власти и ускоро, надамо се, моћи ћемо да је купимо и заједно производимо з учешће одговарајућих института у Русији и Ирану“, рекао је Зариф на конференцији за штампу са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровим у Москви.

Шеф Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев најавио је раније да очекује да ће руска вакцина против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) бити регистрована у преко 25 земаља.

Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ је направљена на провереној и добро изученој платформи аденовирусних вектора човека и већ је добила одобрење за примену у Русији, Белорусији, Аргентини, Уједињеним Арапским Емиратима, Мађарској, Србији, Боливији, Алжиру, Палестини, Венецуели, Парагвају и Туркменистану.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала