Додик: Лажу да рушим Вучића

© PREDSEDNISTVO SRBIJEАлександар Вучић са Милорадом Додиком у Дрвару
Александар Вучић са Милорадом Додиком у Дрвару - Sputnik Србија
Пратите нас
Не учествујем ни у каквом рушењу председника Србије Александра Вучића, изјавио је председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик.

Додик је негирао да се недавно састао са бизнисменом Миодрагом Давидовићем Даком из Црне Горе у бањалучком ресторану „Интегра“.

„Немам намеру да се правдам и дегутантно је и да коментаришем било какве конструкције таквог типа. Очигледно је да неко покушава да завади руководства Републике Српске и Србије“, рекао је Додик, поводом информација да се у Бањалуци срео са Давидовићем, који је тамо допутовао са специјалним задатком да у Републици Српској „распири“ опозициона осећања према актуелној власти у Београду.

„Могу само да потврдим да сам се срео недавно са владиком Јоаникијем, који је био у Бањалуци у посети владици Јефрему. Само конвертити који често мењају политичке ставове могу имати сумње око оваквих састанака и правити некакве конструкције“, истакао је Додик.

Он напомиње да у континуитету има одличну сарадњу са председником Вучићем.

„Апсолутно нема никаквих промена у односима Србије и Српске и личним односима између мене и председника Вучића. Он има моју велику подршку. То је мој став. Увек сам га показивао и увек ћу га и показивати. Веома смо захвални за све што је учинио за РС. И сад се одједном појављују неки који пласирају причу да се нешто руши. Ништа се не руши! Огромна је заслуга Вучића за данашњу Србију. Она је економски и политички стабилна, јак је регионални фактор. Привржен сам ставу да је политика коју води Вучић довела до тога да се Србија мења и да може да помогне и нама у Српској“, каже Додик додајући да ће у среду бити у Београду на откривању споменика Стефану Немањи.

© AP Photo / Risto BozovicДодик: Црна Гора и Ђукановић кроз обавештајни рад се „мешају“ у РС и поготово у Херцеговини где праве пунктове и дан-данас покушавају да разбијају стабилност Херцеговине и њено јединство са Српском.
Додик: Лажу да рушим Вучића - Sputnik Србија
Додик: Црна Гора и Ђукановић кроз обавештајни рад се „мешају“ у РС и поготово у Херцеговини где праве пунктове и дан-данас покушавају да разбијају стабилност Херцеговине и њено јединство са Српском.

Он истиче да су РС и Србија изложене многим негативним тенденцијама које долазе са Запада, од острашћених политичких елита и требаће много јединства да се то одбрани.

„РС је загледана у Србију и захвална на свакој помоћи коју добијамо. Не морам да правдам свој однос према Србији, или ставовима према Милу Ђукановићу. Покушали су ме већ 'утрпати' у неку причу са Ђукановићем, али сам као српски члан Председништва БиХ гласао против одлуке да он дође у посету БиХ. И то у моменту када је стравично нападао СПЦ и њену имовину и мислим да након тога не морам никоме ништа да објашњавам око Ђукановића“, каже Додик.

Председавајући Председништва БиХ тврди да се Црна Гора и Ђукановић кроз обавештајни рад „мешају“ у РС и поготово у Херцеговини где праве пунктове и дан-данас покушавају да разбијају стабилност Херцеговине и њено јединство са Српском.

„Покушавају и да очувају причу како овде постоји неки руски утицај, а Ђукановић то проширује на причу о српском утицају. Сасвим је нормално да док постоје Србија и РС, постоји и српски утицај. Али не можемо ми Срби наметнути некоме нашу српску свест. Српска није имала никаквих званичних састанака са представницима нове власти у Црној Гори. Она је спремна да сарађује, али није спремна да жртвује своју аутономност подређујући је захтевима из Црне Горе“, навео је Додик.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала