Нота Москве амбасади Америке због фејкова о протестима у Русији

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаРуско министарство спољних послова
Руско министарство спољних послова - Sputnik Србија
Пратите нас
Руско Министарство спољних послова уручило је протестну ноту представнику амбасаде Сједињених Држава због ширења лажних информација о протестима у Русији.
„Констатујемо обимно ширење лажних информација о Русији на америчким дигиталним платформама које системски инсистирају на провокативном садржају а који координисано шири и америчка амбасада у Москви“, наводи се у ноти Министарства спољних послова Русије.

Наведено је и да нота садржи упозорење да руска страна има право да одговори на то.

Портпаролка руског Министарства Марија Захарова је претходно најавила да ће Русијa упутити ноту Америци због учешћа америчких интернет-платформи у масовном ширењу лажних информација у вези Русије.

Истовремено, нагласила је да ће Москва покренути питање америчког мешања у унутрашње ствари Русије на међународним платформама.

Неодобрене протестне акције одржане су у суботу у различитим градовима Русије у знак подршке опозиционару Алексеју Наваљном, који је недавно приведен у Москви. Присталице опозиционог позивале су људе да изађу на улице. Руско Министарство унутрашњих послова и Генерално тужилаштво више пута су упозоравали на одговорност и организатора и обичних учесника на неодобрене акције.

На сајту амбасаде САД у Руској Федерацији 22. јануара појавио се списак места окупљања недозвољених протеста присталица опозиционара Алексеја Наваљног у Русији, на шта је реаговало руско Министарство спољних послова саопштивши да било какви покушаји да се ситуација на тај начин преноси у јавност представља „грубо мешање у унутрашња питања земље“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала