Обе компоненте друге руске вакцине против ковида примило више од 2,6 хиљада добровољаца

© Sputnik / Михаил Голенков / Уђи у базу фотографијаПаковање вакцине "ЕпиВакКорона"
Паковање вакцине ЕпиВакКорона - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од 2,6 хиљада добровољаца који учествују у пострегистрационим испитивањима вакцине „ЕпиВакКорона“ већ је примило две дозе ове вакцине против вируса корона, саопштила је Савезна служба за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) Русије.

У саопштењу се наводи да је 25 одсто вакцинисаних примило плацебо.

„У оквиру пострегистрационих клиничких плацебо контролисаних испитивања вакцине ‘ЕпиВакКорона’ у којем учествује три хиљаде добровољаца, на дан 27. јануара 2021. године првом дозом вакцине вакцинисано је 2.974 добровољца, а са две дозе – 2.662 добровољца (25 одсто њих је добило плацебо)“, наводи се на сајту Роспотребнадзора.

Међу добровољцима старијим од 60 година који учествују у пострегистрационим испитивањима, обе дозе вакцине примило је 130 особа. Наводи се и да се вакцина „ЕпиВакКорона“ добро подноси

Раније је заменик директора за научни рад Централног научно-истраживачког института за епидемиологију Роспотребнадзора Александар Горелов изјавио да би максимални интервал између две вакцинације против ковида 19 могао бити шест недеља.

Председник Русије Владимир Путин објавио је у октобру прошле године да је у Русији регистрована друга вакцина против вируса корона, коју је развио Државни научни центар „Вектор“, а која је названа „ЕпиВакКорона“. Пострегистрациона испитивања вакцине почела су 26. новембра.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала