Додик: Очекујемо да из Русије стигне 100.000 вакцина у Републику Српску, проблеми са Коваксом

© Tanjug / ZORAN ZESTICМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик у Београду је изјавио да су се појавили проблеми са набавком вакцина у систему Ковакс.

Додик је разговарао са председником Србије Александром Вучићем, гдје је констатовано да је процес набавке вакцина постао проблем у БиХ, пренела је РТРС.

"Србија је веома успешна у томе, а ми смо буквално преварени са причом о заједничкој набавци вакцина путем Ковакса. Сада постоји прича да ће Европска унија затворити испоруке вакцина, док не задовољи своје потребе", рекао је Додик.

Ипак, истиче да покушавају да из Русије набаве вакцине у наредних неколико дана, те очекује да ће у фебруару да у Српску стигне 100.000 вакцина.

"Очекујем набавку и кинеских вакцина, а надамо се да ће у том периоду да профункционише и Ковакс систем", рекао је Додик.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је са српским чланом и председавајућим Председништва БиХ Милорадом Додиком анализирао све заједничке пројекте и договорио даљу сарадњу Републике Српске и Србије. 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала