Лукашенко: Спречено „дизање у ваздух кућа и улица“ у Белорусији

© Sputnik / Valeriy Sharifulin / Уђи у базу фотографијаАлександар Лукашенко
Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјалне службе су спречиле покушаје „дизања у ваздух кућа и улица“ и откриле канале испорука муниције и експлозива, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко агенцији Белта.
„Јасно је да има оних који се не слажу (са актуелном политиком). Али има и оних који крше закон. Много људи то ради, посебно екстремистичке групе. После неког времена КГБ ће објавити доказе како су покушали, не само морално да дестабилизују ситуацију, већ и да дижу у ваздух куће и улице у нашој земљи. Откриће се и одакле је долазила муниција и експлозив“, рекао је Лукашенко.

Он је нагласио да су у потпуности откривени канали и ухапшени људи који су учествовали у томе.

Лукашенко је такође поручио да је спреман да и даље штити земљу,ако треба „с аутоматом у рукама“.

„И не треба ме прекоревати што сам штитио своју земљу. То су моје уставне обавезе. И ја ћу је штитити, ма колико ме то коштало. Ако треба – на тенку, борбеном возилу, са аутоматском пушком у рукама“, рекао је белоруски председник.

Он је истакао да су током протеста у земљи акције власти и његове лично акције биле усмерене првенствено на заштиту земље.

„Ни у ком случају се не треба опустити. Народ нам никада неће опростити нашу непажњу. То да смо деловали оштро, штитећи своју земљу, многи су већ схватили. А остали ће схватити“, рекао је Лукашенко.

Подсетимо, масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора на којима је са 80,1 одсто победио актуелни председник Александар Лукашенко. Опозиција није признала резултате избора кренула у протесте. Временом, они су почели да губе масовност, какву су имали у првим месецима. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала