Немачки посланик: Ефекат антируских санкција ЕУ на европски бизнис је „жалостан“

© Sputnik / Владимир СергејевСанкције ЕУ против Русије
Санкције ЕУ против Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Европски пословни кругови су од 2014. године изгубили милијарде евра због санкција које је Европска унија увела против Русије, , следи из података Министарства економије и енергетике Немачке. Немачки посланик из Бундестага констатује да је ефекат антируских санкција „жалостан“.

 

Наиме, током пленарног састанка Бундестага разговарано је о замрзавању имовине и новчаних средстава Руса и руских компанија у ЕУ. Од 2014. године замрзнуто је око 1,8 милијарди евра у имовини и новцу.

Према подацима немачке владе, због тога је трговински промет између Немачке и Русије 2014. године износила 67,7 милијарди евра, а 2016. године 48 милијарди евра.

Посланик фракције „Алтернатива за Немачку“ у Бундестагу Антон Фризен рекао је за Спутњик да је резултат санкција „жалостан“, истакавши да је штета за немачки бизнис глобална и да је већ довела до губитка „хиљада радних места, посебно у бившој Источној Немачкој“.
Према његовим речима, „Алтернатива за Немачку“ се залаже за „брзо и потпуно укидање санкција“, што у време вируса корона може бити „бесплатан програм за економски опоравак Немачке“.

Подсетимо, Европска унија је увела економске санкције против Русије 2014. године у вези са догађајима на Криму.

 

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала