Ранио провалника, одслужио казну и сад мора опет на суд – провалник тражи два милиона динара одштете

Пратите насTelegramOdyssey
Шездесетпетогодишњи Хранислав Димитријевић из околине Краљева је годину дана провео у кућном притвору због наношења тешке телесне повреде хицем из ватреног оружја једном од двојице провалника који су усред ноћи пљачкали његову продавницу. И поред издржане казне случај није окончан.

Димитријевић ће још једном морати да на суду докаже да није крив или ће у супротном морати провалнику да исплати два милиона динара.

Продавница Хранислава Димитријевића је на самој Ибарској магистрали. У Конареву је, на врло прометном месту и честа је мета лопова. Иако је прошло пет година од када је ранио једног од провалника, Димитријевић ту ноћ није забораио.

Како је рекао за РТС, устао је у глуво доба ноћи из кревета јер је чуо аларм из продавнице. На месту пљачке затекао је двојицу провалника. Један га је физички напао и оборио на земљу док је други бежао. Хитац из непосредне близине је испалио у самоодбрани, а нападача је погодио у ногу и потом му указао помоћ и позвао полицију и Хитну службу.

"Полицајци су дошли за три, четири минута, питају где си погођен, он каже у кук а нигде крви није било. Он заврће и оно рупица као зрно пиринча. Дошао је санитет и одвезли су га", сећа се Димитријевић.  

Уследило је суђење. Окривљени је био Хранислав Димитријевић. Случај је два пута стигао и до Апелационог суда у Крагујевцу. Оба пута је враћен у Виши суд у Краљеву. На поновљеном суђењу Хранислав је говорио само истину верујући да ће правда победити.

"Ја сам све испричао судији, ја сам добио од њих досије да су имали 40 кривичних пријава, а јавни тужилац тражио три године затвора за мене, она то све побије и остане само моја казна, годину дана кућни притвор без електронског надзора", рекао Хранислав.

Он је издржао казну и мислио је да ће свему доћи крај након тога, али преварио се. Ових дана стигла је нова тужба и заказано је још једно суђење у Основном суду у Краљеву.

Њега сада тужи 21-годишњи П. М. из Краљева, за наношење тешке телесне повреде и претрпљени бол и страх. Те ноћи, када се догодио инцидент био је малолетник. Имао је само 16 година, али и досије у полицији.

За провалу у продавници издржао је казну од пар месеци појачаног кућног надзора од стране родитеља. Сада тражи одштету од два милиона динара.

"Ја сам од стресова добио шећер и имам уграђена три бајпаса. Ја сам ангажовао адвоката и написао контратужбу, тражим и ја одштету за робу из продавнице и за мој претрпљени страх", навео је Хранислав.  

Он није једини који је био на оптуженичкој клупи због тога што је бранио себе и своју имовину од криминалаца.

Јавности је познат и случај у насељу Видиковац у Београду од пре неколико година када је тек након вишегодишњег суђења ослобођен кривице 44-годишњи Београђанин који је у самоодбрани убио провалника.

Јавност осуђује и овај случај. Суду и полицији предата је и петиција са више хиљада потписа житеља Конарева, Прогорелице и Матарушке Бање у којој се тражи правда за Хранислава Димитријевића.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала