Тужилаштво: Спречено више ликвидација у Подгорици, Будви, Тивту и Бару

© AP Photo / Risto BozovicЦрногорска полиција
Црногорска полиција - Sputnik Србија
Пратите нас
Специјално државно тужилаштво Црне Горе у сарадњи секторима Управе полиције у протеклих 10 дана спречило је више ликвидација у Тивту, Будви, Подгорици и Бару, саопштено је на заједничкој конференцији Управе полиције и Специјалног државног тужилаштва.

Специјални државни тужилац Саша Чађеновић казао је да је 22. јануара једна особа требало да буде убијена у Подгорици, а две на Аеродрому у Тивту, преносе подгоричке „Вијести“.

Криминални план организације је био да у Подгорици изврше убиство тако што би био активиран експлозив испод аутомобила у покрету и то на семафору.

Хапшење - Sputnik Србија
У Будви ухапшени држављани Србије

Главни специјални тужилац Миливоје Катнић је казао да је експлозивна направа, која је синоћ пронађена у Подгорици, ручно рађена због разорног убојног дејства и да би њена експлозија, да се догодила на семафору или негде на улици, била катастрофална.

Тужилац Чађеновић је казао да реализација овог криминалног плана прекинута у тренутку извршења кривичног дела.

„Службеници Сектора за борбу против организованог криминала ухапсили су 27. јануара три особе које су преносиле пластични експлозив велике разорне моћи. Слободе су лишени Т. Х. М. М. и И. Д. Експлозив је пронађен у возилу М. М. Ова група је намеравала да изврши ликвидацију у Бару“, рекао је Чађеновић.

Он је поновио и детаље из истраге око хапшења у Будви осумњичених С. С. и И. Л. за које се верује да су у једном локалу у Будви намеравали да убију Марка Љубишу.

Специјално државно тужилаштво ће наставити истрагу како би утврдило да ли је још неко учествовао у планирању и помагању ових кривичних дела.

Радовану Станишићу и Милу Јовановићу, који се сумњиче да су припремали убиство Београђана Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића, одређен је притвор 25. јануара. Код судије за истрагу су саслушани Горан Марковић, Станишић и Јовановић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала