Французима је пријао шамар од Србије – ко ће у финале Светског првенства?

© AFP 2023 / OLE MARTIN WOLDФранцуски рукометаш Никола Карабатић
Француски рукометаш Никола Карабатић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Рукометаши Француске и Шведске (17.30), односно Шпаније и Данске (20.30) играју у петак полуфинала Светског првенства у рукомету.

Шампионат света дошао је до саме завршнице и пред нама су утакмице које ће одлучити финалисте. Са једне стране Французи и Швеђани, а са друге Шпанци и браниоци трофеја – Данци.

Првенство до сада није разочарало, штавише видели смо велики број квалитетних и драматичних утакмица, те љубитељи овог спорта жељно ишчекују дуеле.

У првом полуфиналу играју Француска и Шведска, репрезентације које до сада немају нити један пораз на шампионату. За „триколоре“ је то донекле очекивано, док за Швеђане није јер у Египат нису дошли са превеликим амбицијама.

Ипак, ни Французи нису имали убедљив увод у првенство јер су у квалификацијама за ЕП, неколико дана пре почетка СП, изгубили и играли нерешено против Србије.

Те утакмице биле су отрежњење за екипу Гијома Жила.

„Мало сам се бојао када сам видео ове две утакмице против Србије у квалификацијама за Еуро 2022. године. То није био нимало угодан увод у СП. Може се догодити да изгубиш на страни, али код куће бод, то никако није било добро“, рекао је Никола Карабатић пре неколико дана.

Французи су добили шамар од Србије, те су у шампионат ушли концентрисано и у досадашњем делу имају скор 7/0.

Противници су им Швеђани који су са веома младим тимом дошли у Египат и тренутно су најпријатније изненађење шампионата. Играју сјајан рукомет и у четвртфиналу прилично лако савладали су Катар – 35:23.

Утакмица између Француске и Шведске требало би само да буде увод за спектакл вечери, дуел Шпанаца и Данаца.

Актуелни светски првак преживео је четвртфиналну драму против домаћина Египта и после два продужетака и једанеастераца прошао је међу четири најбоље екипе.

Противник су им Шпанци који су неочекивано лако савладали Норвежане – 31:26 – а предводио их је Алекс Душебајев са осам голова.

Светско првенство није могло да прође без скандала, пошто су Словенци оптужили домаћина да су их отровали храном. Било је свачега, али најважније је да се дошло до завршнице и љубитељи рукомета једва чекају да утакмице почну.

Епска драма и нестварне глупости на Светском првенству! /видео/

Саопштење из Љубљане: Дванаест рукометаша је отровано храном на СП у Египту

„Џин“ из Конга је освојио срца љубитеља спорта

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала