Руска вакцина међу најтраженијим у свету: Друга афричка земља регистровала „Спутњик Ве“

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида 19 "Спутњик Ве"
Вакцина против ковида 19 Спутњик Ве - Sputnik Србија
Пратите нас
Република Гвинеја постала је друга афричка земља која је регистровала руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V) по убрзаном поступку, наводи се у саопштењу Руског фонда за директне инвестиције (РФПИ).

„РФПИ саопштава да је Национална управа за фармацеутику и лекове Републике Гвинеја регистровала руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V). Гвинеја је тако постала друга афричка земља која је одобрила примену руске вакцине“, саопштено је из фонда.

Вакцина је регистрована у оквиру убрзане процедуре на основу података клиничких испитивања у Русији.

„Високи показатељи безбедности и ефикасности чине 'Спутњик Ве' (Sputnik V) једном од најтраженијих вакцина против короне на свим континентима. Вакцина је направљена на добро проученој платформи аденовирусних вектора човека и ужива велико поверење наших партнера у Гвинеји. Вакцину је примио председник Републике Алфа Конде“, саопштио је шеф Руског фонда Кирил Дмитријев, истакавши да је фонд спреман да пружи подршку Гвинеји у борби против пандемије.

Вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) регистрована је и у Русији, Белорусији, Аргентини, Боливији, Србији, Алжиру, Палестини, Венецуели, Парагвају, Туркменистану, Мађарској и УАЕ.

Раније је министар спољних послова Ирана Мухамед Џавад Зариф саопштио да је руска вакцина успешно регистрована у Ирану.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала