Бивши шеф дипломатије Данске: Русија за време Путина постала војна суперсила

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографија Москва
 Москва - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши министар спољних послова Данске Уфе Елеман Јенсен признао је да је Русија успела да поврати статус војне суперсиле за време председника Владимира Путина, „што не може да не изазива забринутост“, преноси дански лист „Берлингске“.
„Свих 20 и више година током којих Путин управља Русијом, земља тежи ка томе да поврати статус војне супер силе. И у томе је умногоме успела. Има слаба места, али се она компензују снагом у другим областима“, пише бивши министар у свом чланку за дански лист.

Као пример је навео војну поморску флоту, која „није погодна за велике операције у светском океану, али су зато руске подморнице савремене и моћне“.

Према речима бившег министра, и руске копнене снаге су добро обучене и показале су своју ефикасност у Сирији. Он је такође високо оценио модернизацију Ратног ваздухопловства, а посебно система противваздухопловне одбране.

„По броју бојевих глава Русија је и даље највећа нуклеарна сила на свету“, истиче Елеман Јенсен.

Бивши министар на крају подсећа да је Данска као одговор на наоружавање Русије ојачала одбрану, али ипак и даље заостаје за осталим земљама у региону. Због тога, како бивши дипломата сматра, његова земља стално треба да сарађује са другим европским земљама и НАТО.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала