Јокићев 19. дабл-дабл недовољан за победу над Сан Антонијом и „лудим Србином“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Грег Попович
Никола Јокић и Грег Попович - Sputnik Србија
Пратите нас
Никола Јокић поново је пружио вансеријску партију, уписавши 19. дабл-дабл на 19 мечева ове сезоне, али то није било довољно да његов Денвер остане непоражен у гостима против Сан Антонио Спарса - 119:109. Од српских кошаркаша у ноћи између петка и суботе се на паркету нашао Алексеј Покушевски, који је у поразу Оклахоме од Бруклина убацио два поена.

Српски кошаркаш Никола Јокић наставља да се игра и да ужива у најјачој кошаркашкој лиги, што потврђује нестваран податак и 19. везани дабл-дабл ове сезоне, у јубиларном 400. мечу у НБА лиги, који му је покварила искусна екипа из Тексаса.

Центар Денвера је на тај начин стао раме уз раме са легендама Леријем Бирдом, Грент Хилом, Оскаром Робертсоном и Меџиком, јер је у првих 400 утакмица у НБА лиги надмашио бројке од 6.000 поена, 3.000 скокова и 2.000 асистенција.

Јокић је против Сан Антонија постигао 35 поена, имао је и 10 скокова уз пет асистенција. Убацио је чак пет тројки из 11 покушаја, и једину помоћ против одличних „мамуза“ имао је у Џамалу Мареју, који је постигао 20 поена, уз седам асистенција и шест скокова.

Али, није могао маестрални Сомборац по ко зна који пут да вуче Денвер Нагетсе ка новој победи, с обзиром на то да је Сан Антонио имао предност током већег дела сусрета.

Тим Грега Поповича одиграо је на искуство против Јокића и другова, и већ у првој четвртини је успео да се одлепи на седам поена разлике, које је у наставку сусрета успешно одржавао.

Најрасположенији за игру у табору Сан Антонија био је Демар Дерозан са 30 поена и 10 асистенција. Фантастичне бројке је имао Дерозан када је у питању шут из игре, убацивши 11 од 14 покушаја.

Никола Јокић - Sputnik Србија
Комичан видео – како је „направљен“ Јокић?

Наравно, није Дерозан могао сам да се носи са Јокићевим Денвером, већ је имао подршку Дехуантеа Мареја који је посебно био концентрисан и "наместио је руку" у последњој четвртини, па је паркет напустио са 26 поена уз седам скокова и три асистенције.

Бољи од осталих у табору „мамуза" био је и Келдон Џонсон са 19 поена, док је Пети Милс стао на коти 17. Одлична партија четворице поменутих кошаркаша под командом „лудог Србина" Грега Поповића, била је довољна да се "нокаутира" Денвер, који сада има идентичан учинак као Сан Антонио - 11 победа и осам пораза, те су на деоби четвртог и петог места.

НБА лига, резултати

Шарлот - Индијана 108:105

Вашингтон - Атланта 100:116

Њу Орлеанс - Милвоки 131:126

Њујорк - Кливленда 102:81

Торонто - Сакраменто 124:126

Минесота - Филаделфија 94:118

Оклахома - Бруклин 125:147

Орландо - Л.А. Клиперс 90:116

Сан Антонио - Денвер 119:109

Јута Џез - Далас 120:101

► Јокић, Дончић, Вучевић – ко ће у друштво највећих звезда НБА лиге?

► Лејкерси изгубили од најгоре екипе у лиги, пети пораз заредом Мајамија

► Све тајне Јокићевог тима /видео/

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала