Олимпијски пламен Токио 2020. - Sputnik Србија
Олимпијске игре у Токију
Кошарка, тенис, одбојка, ватерполо... Србија на Олимпијским играма у Токију има 86 представника – ко су они, када наступају и шта се од њих очекује сазнајте уз Спутњик спорт.

Кошарка ће се играти другачије у Токију

© SputnikКошаркашка лопта
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркашки турнир на Олимпијским играма у Токију ће добити другачији формат, одлучили су организатори.

Према новом систему, биће формиране три групе од по четири екипе, док је раније турнир игран по принципу шест тимова у две групе.

У Токију ће у четвртфинале ићи два најбоља тима из група уз две најбоље трећепласиране екипе, а финалисти ће, уместо ранијих осам, играти шест утакмица.

За сада се осам екипа пласирало на Игре, а то су Нигерија, Аргентина, САД, Иран, Јапан, Француска, Шпанија и Аустралија.

Остала места попуниће се кроз квалификационе турнире, а Србија је у Београд домаћин Доминикани и Новом Зеланду у групи А, од 29. јуна до 4. јула. У групи Б су Порторико, Италија и Сенегал, онда се играју полуфинала А1 – Б2 и А2 – Б1, победници играју финале и одлучују о олимпијској визи.

Жреб за групе одржаће се 2. фебруара у Швајцарској, у 10.30 по нашем времену.

У женској конкуренцији, Србија представља Европу уз Белгију, Француску и Шпанију, ту су још Нигерија, Канада, Порторико, САД, Кина, Јапан, Кореја и Аустралија.

Тимови ће бити у четири шешира, праве се и овде три групе са по четири екипе. Максимум је да једна група може имати две европске селекције, не може бити више од једне екипе са других континената у једној групи.

​► Све тајне Јокићевог тима /видео/

► Прекинута традиција – Куп Радивоја Кораћа се сели у Нови Сад

► Саша Павловић за Спутњик – како изгледа наћи се очи у очи са „Мамбом“?

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала