Никшићка полиција протерала осам држављана Србије

© Sputnik / Никола БижићНикшић
Никшић  - Sputnik Србија
Пратите нас
Осам држављана Србије протерано је из Црне Горе. Из Демократског фронта оцењују да је то политичка одлука иза које стоји Демократска партија социјалиста. Никшићка полиција тврди да су протерани јер нису имали неопходне дозволе.

Никшићка полиција протерала је осам држављана Србије, који су како тврде из тамошњег Демократског фронта и раније професионално били ангажовани у њиховим кампањама као саветници и медијски и маркетиншки стручњаци.

Из ДФ-а су за Телевизију Вијести рекли да је то још један показатељ "да су на челу никшићке полиције и даље слуге ДПС-а, које су се директно укључиле у предизборну кампању".

Kоалиција "За будућност Никшића", коју предводи ДФ, тврди да је у питању "класични препад и атак" на људе из Србије који су потпуно легално боравили у Никшићу.

Црногорска полиција: Протерани због немања неопходних дозвола

У саопштењу Управе полиције Црне Горе наводи се да су припадници Центра безбедности Никшић у склопу активности "Странац" контролисали апартмане "Kрсмановић" у којима је затекли осам држављана Србије.

Приликом контроле, истиче се, да је утврђено да В. В. (38), Ј. Д. (41), О. Ђ. (38), Ј. Н. (41), А. С. (26), Б. Д. (22), В. М. (23) и Н. А. (35) имају уговоре о делу политичке партије у Црној Гори "Нове српске демократије" из Подгорице као наручиоца посла.

Послови се, како је наведно, односе на унапређење организације странке у смислу уређења података и електронске обраде базе чланства кроз примену нових технолошких решења ради несметаног и ефикасног функционисања.

Додаје се да је је у уговорима стоји да су ангажовани на период од 25. јануара до 10. фебруара 2021. године.

Црногорска управа полиције указује да код себе нису имали дозволе за привремени боравак и рад страних држављана као и потврде о пријави рада и да су им зато уручени позиви за информативни разговор.

Напомиње се да су у разговору у никшићкој полицијској станици рекли да нису били упознати са законским одредбама којима се прецизира и дефинише њихов боравак и рад у Црној Гори.

С обзиром да су имали само туристичку пријаву боравка у апартманима "Kрсмановић", без потребних дозвола, осам држављана Србије добили су решења о забрани уласка у Црну Гору на 90 дана којима је одређено и да напусте територију земље до 1. фебруара, закључује се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала