Посланик руске Думе: Наваљни отворено издао своју домовину

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаДржавна дума Русије
Државна дума Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Посланик Државне думе Русије Руслан Балбек назвао је отвореном издајом домовине позив Фонда за борбу против корупције (ФБК) Алексеја Наваљног упућен Сједињеним Америчким Државама да уведу санкције против руских држављана.
„Ето, ФБК је показао своје право лице – директно се обратио својим америчким покровитељима и рекао им: 'Казните руске званичнике, они нас спречавају да организујемо револуцију. Треба довести на власт америчког агента Алексеја Наваљног и након тога Вашингтону предати кормило за управљање Русијом'“, рекао је посланик.

Балбек је истакао да је оснивач Фонда Алексеј Наваљни издао своју домовину.

„Сматрам да је тај човек отворено саопштио о издаји отаџбине. И, ако му је тако лоше, нека иде где год хоће. Али нека пре тога најпре одговара пред руским законом због учешћа у организацији немира 23. јануара, а онда ће суд смислити где да иде – у сунчани Мајами или магловити Магадан“, изјавио је он.
Први заменик председавајућег Одбора за међународне послове Савета Федерације Владимир Џабаров - Sputnik Србија
Руски посланик: Оштро одговорити на позив Вашингтону да уведе санкције Русима

Руски посланик је додао да не види бенефите за земљу од „таквих револуционара“.

„А уколико су нанели штету, нека својим ударничким радом у поправним установама надоместе то“, рекао је.

Раније је Фонд за борбу против корупције, који је основао руски опозиционар Алексеј Наваљни, позвао америчког председника Џоа Бајдена да уведе санкције против неколико десетина држављана Русије – бизнисмена и политичара. Текст писма америчком лидеру од 29. јануара објавио је на Фејсбуку Владимир Ашурков, извршни директор фонда.

Овај списак руских држављана против којих је ФБК позвао америчко руководство да уведе санкције објавио је и лист „Вашингтон пост“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала