Кремљ: Европа „баца на сметлиште“ потенцијал односа са Русијом

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаБолтон: Трамп намерно каснио на самит с Путином;Кремљ: Путин никад никог не чека
Болтон: Трамп намерно каснио на самит с Путином;Кремљ: Путин никад никог не чека - Sputnik Србија
Пратите нас
Кремљ жали што Европа непромишљено и неосновано „баца на сметлиште“ потенцијал односа са Русијом, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

Портарол Кремља је интервјуу телевизији „Русија 1“ рекао да су земље Европске уније „потпуно непромишљено и неосновано бациле на сметлиште потенцијал односа са Русијом“.

Према речима Пескова, огромна количина изазова које су сада пред државама „диктира потребу за развојем овог дијалога“.

„Али сваки дан чујемо изјаве које чујемо. И не свиђа нам се то“, истакао је он.

Песков је нешто раније рекао да у говору председника Русије Владимира Путина на форуму у Давосу није било никакве конфронтације и упозорења и да је то био покушај да се допре до здравог разума политичара.

Подсетимо, руски лидер Владимир Путин први пут за 12 година учествовао је на Међународном економском форуму у Давосу 27. јануара који јеове године одржан у онлајн формату. Како је рекао председник, „постоји могућност да се суочимо са колапсом у светском развоју и борбом свих против свих“.

Путин је на форуму у Давосу такође рекао да би Русија и Европа требало да се врате ка позитивној агенди и да јачају трговинско-економску сарадњу. Према речима руског лидера, „тренутна ситуација очигледно није нормална“. Шеф Русије је такође приметио да дијалог између Русије и Европе захтева искреност, ослобађање од фобија и проблема из прошлости како би се постигла позитивна фаза у односима.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала