Јокић је имао шта да каже после 47 поена Јути

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић и Гобер
Никола Јокић и Гобер - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2021
Пратите нас
Распаметио је Американце и читав кошаркашки свет Никола Јокић, који је у победи над Јутом Џез постигао 47 поена - 128:117. На тај начин момак рођен у Сомбору изједначио је лични рекорд по броју постигнутих кошева на једној утакмици.

Никола Јокић деловао је потпуно смирено и сталожено, у његовом стилу, после утакмице са Јутом, иако је срушио два лична рекорда.

Прво је у првој четвртини постигао невероватних 22 поена, да би на полувремену добацио до бројке - 33. То му је досадашњи најбољи лични резултат у каријери у најјачој кошаркашкој лиги света.

Просто је невероватан начин на који је центар Денвера излазио на крај са Рудијем Гобером и најбољим дефанзивним тимом лиге. 

​После генијалне утакмице српског репрезентативца, уследиле су честитке новинара.

"Хвала. Срећан сам што смо победили утакмицу. Јута игра невероватно, имали су 11 узастопних победа, па смо савладали вероватно најбољу екипу у НБА у овом тренутку, и то је лепа победа за нас. Имали смо гостовања, вратили смо се могли да имамо много изговора, али нисмо их користили. Хтели смо да победимо и то смо и остварили", поручио је Никола.

Уз 47 поена и изједначен лични рекорд, Јокић је томе додао 12 скокова, чиме је стигао до 20. узастопног дабл-дабл учинка.

Ипак, новинар је акцентовао да Србин треба више да шутира, пошто је ретко грешио када је то чинио. Из игре је имао шут 17/26, док је код тројки био непогрешив - 3/3.

"Не знам, зависи од тога у ком смеру иде утакмица и како се осећам. Није да долазим на утакмицу и кажем е, то ћу да урадим. Само узмем оно што ми меч донесе", завршио је излагање професор кошарке Никола Јокић.

► Никола Јокић је одсвирао Џезерима репризу рекорда каријере! /видео/

► Некадашњи први пик на Драфту учи од 41: Јокић је најбољи центар на свету

► Милутинов завршио сезону због повреде!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала