Кремљ: Фонд Наваљног показао статус страног агента

© Sputnik / Алексей Майшев / Уђи у базу фотографијаКремаљски дворац у Москви
Кремаљски дворац у Москви - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2021
Пратите нас
Фонд за борбу против корупције, чији је оснивач Алексеј Наваљни, показао је свој статус страног агента позивањем Вашингтона да уведе санкције против Русије, изјавио је портпарола Кремља Дмитриј Песков.
„Што се тиче фонда и свих тих писама и апела, он је једноставно такорећи де јуре и де факто показао свој статус страног агента“, одговорио је Песков на питање како Кремљ види апел Фонда за борбу против корупције Америци да уведе санкције против бројних руских држављана.

Песков је подсетио да је став Кремља о санкционој реторици Запада „генерално добро познат“.

„Нећемо прихватити те санкције, сматрамо их апсолутно неприхватљивим“, рекао је он новинарима.

С тим у вези, портпарол руског председника је додао да је то „потпуно неисправан метод вођења међудржавних односа, као и да тај метод нема никакву перспективу“.

Раније је Фонд за борбу против корупције, који је основао руски опозиционар Алексеј Наваљни, позвао америчког председника Џоа Бајдена да уведе санкције против неколико десетина држављана Русије – бизнисмена и политичара. Текст писма америчком лидеру од 29. јануара објавио је на Фејсбуку Владимир Ашурков, извршни директор фонда.

Овај списак руских држављана против којих је ФБК позвао америчко руководство да уведе санкције објавио је и лист „Вашингтон пост“.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала