Лајовића поразио подгорички топ из канадског рукава /видео/

© AFP 2023 / DAVID GRAYДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Пратите нас
Душан Лајовић, репрезентативац Србије, поражен је од Милоша Раонића са 6:3, 6:4 на старту АТП купа у дуелу тимова Србије и Канаде.

Канађанин рођен у Подгорици је приказао доминантну представу захваљујући сјајним ударцима десном руком, сервисима и форхендима, док је Лајовић на моменте показивао да има начин за заустављање „топова из рукава“.

Милош Раонић, канадски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 26.01.2021
Раонићев карантин уз сећање на ћевапе из Канаде

Раонић је, уз евидентан вишак килограма, отворио дуел са две сервис грешке које су дале назнаку Лајовићу да би могао да профитира од тога.

Није се то догодило – Канађанин је дозволио ривалу да до краја сета освоји само још један поен приликом својих сервис гемова што је српског тенисера оставило без икаквих шанси да припрети.

Момак из Подгорице је доминантно освајао своје сервис гемове, а у Лајовићевим је правио велике проблеме ударцима из форхенда са којима је српски тенисер имао прави изазов и тежак задатак.

Српски играч је покушавао да изнуди грешке из тог ударца, повремено је мету сервиса пребацивао на бекхенд што се показало као добра тактика, уз покушаје да се поени продуже до максимума.

​Лајовић је, ипак, био у подређеном статусу, показивао је добре потезе, решења, али је у кључном, осмом гему првог сета изгубио сервис, да би затим Раонић извео почетни ударац од 213 километара на сат затворио уводни сет.

​Морао је српски репрезентативац да преузме иницијативу, у другом делу првог гема другог сета је имао неколико одличних момената и одбранио свој први сервис гем, али то није био довољан подстицај самопоуздања па је већ у трећем гему ривал имао три брејк прилике.

Велики притисак је донео и нову снагу Лајовићу, успео је да побегне са конопаца и освоји најдужи гем у дотадашњем току меча, повео са 2:1, али...

Ништа није пореметило Раонићев ритам, тукао је ка Лајовићу сервисима брзине 224 километара на сат, са 40:0 и изједначио, али је затим српски репрезентативац одиграо веома сигуран гем и повратио предност, потврдивши да је успео да пронађе виши енергетски ниво у игри.

Чињеница да је Раонићев најспорији други сервис био 85 километара на сат бржи од најбржег Лајовићевог дала је канадском репрезентативцу прилику да поново лако осваја своје сервис гемове, а потом је демонстрирао и да уме, без обзира на вишак килограма, и даље да добија поене после дугих размена.

Три везане брејк лопте Раонић је добио у седмом гему, Лајовић је бриљантном игром неутралисао све три и први пут су се у том моменту гласније чули навијачи, којих није било превише, нити су се истицали до половине другог сета.

Четврта брејк лопта је била кобна за Душана, погрешио је из форхенда, потрошио је превише емоција на претходне поене што је и демонстрирао бацајући рекет након поена за вођство ривала од 4:3.

Лајовић је освојио следећи, у наредном је Раонић имао шансу да брзо заврши меч, промашио је један форхенд, али је све проблеме решио својим најјачим оружјем, сервисом, стигавши десетим ас ударцем до две везане меч лопте.

Прву је пропустио дуплом грешком, првом још од првог гема, али је затим стигао до лаганог поена и донео први поен свом тиму, после чега су се Лајовић и Раонић поздравили, по старом, загрљајем, уместо препорученог додира рекетима.

​► Лајовић за Спутњик о Новаковој трци, хаосу 2020. године и „политичкој ситуацији“

► Тајне карантинских соба – зашто је Новак морао да реагује?

► Коментатор увредио српског тенисера: „Доста је, будите бољи од овога“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала