Међународна афера: Син дипломате ухапшен у Србији, шверцовао мигранте у гепеку службеног „мерцедеса“

© Sputnik / Алексей Вовк / Уђи у базу фотографијаХапшење
Хапшење - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Пратите нас
Син пакистанског дипломате у амбасади у Букурешту ухапшен је данас у Србији, на граничном прелазу Хоргош, због сумње да је покушао да троје миграната из Бангладеша прокријумчари преко границе између Србије и Мађарске у гепеку очевог службеног „мерцедеса“ чији је власник амбасада.

Он је ухапшен након вишемесечног предистражног поступка који је Тужилаштво за организовани криминал водило у сарадњи са Службом за борбу против организованог криминала и Безбедносно-информативном агенцијом, саопштило је то Тужилаштво, пренео је Танјуг.

Ситуација на Хоргошу - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2020
Код Хоргоша откривен тунел за шверц миграната испoд жице

У саопштењу тужилаштва се прецизира да је држављанин Пакистана покушао да поменутим мигрантима за новац омогући недозвољен прелазак српске границе, тако што их је у Београду сместио у пртљажни простор дипломатског возила марке „мерцедес“, тип "Ц250 Д" румунских регистарских ознака, који је у власништву његовог оца.

Мигранти су предали осумњиченом новац како би им се омогућио илегалан прелазак границе, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Након тога се возило упутило у правцу граничног прелаза Хоргош према Мађарској, где је контролом на граничном прелазу установљено да се у пртљажнику возила налазе скривени мигранти.

Пакистанац се терети за кривично дело недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

Одређено му је полицијско задржавање и он је уз кривичну пријаву спроведен у Више јавно тужилаштво у Суботици, наведено је у саопштењу.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала