Москва: Одговорићемо на све случајеве мешања страних амбасадора у унутрашња питања земље

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Пратите нас
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова саопштила је да ће Москва одговорити на сваки случај мешања страних дипломата у унутрашње послове земље у вези са суђењем блогеру Алексеју Наваљном.

„Мере руске стране већ су уследиле. То су били и одговарајући демарши амбасадорима, као и протестне ноте. То се наставља. Радићемо и радимо на сваком случају“, истакла је Захарова, јавља радио-станица „Комсомољска правда“.

Подсетимо, у Московском градском суду у току је изрицање пресуде руском опозиционару Алексеју Наваљном. Он је раније осуђен за проневеру новца, а суд одлучује да ли ће му условна казна бити замењена затворском. Судије су се повукле како би донеле коначну одлуку. Процес прати и петнаестак запослених у амбасадама разних западних земаља

Захарова је раније саопштила да присуство страних амбасадора на изрицању пресуде Наваљном у Москви представља мешање у унутрашња питања Русије.

Руски опозиционар вратио се 17. јануара са лечења из Немачке у Русију и ухапшен је на аеродрому Шереметјево у Москви јер није одазивао на позиве полиције.  Одређен му је притвор од 30 дана.

Повод за његово хапшење било је кршење условне казне као осуђеника у случају „Ив Роше“. Он има две условне осуде. Прва је у случају „Кировлес“ везана за проневеру више од 16 милиона рубаља, а друга, у случају „Ив Роше“, за крађу од преко 30 милиона рубаља.

У међувремену, његове присталице су претходна два викенда организовали неодобрене протесте у више градова у Русији. 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала