Падају ограде: Видео-снимак покренуо лавину у САД, полицајци суспендовани /видео/

© REUTERS / LINDSAY DEDARIOПротести у Рочестеру.
Протести у Рочестеру. - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Пратите нас
Демонстранти у Рочестеру, у Њујорку, срушили су полицијску барикаду током демонстрација због видео снимака на којима се види како полицајци бибер-спрејом прскају деветогодишњу девојчицу везану лисицама. Полицајци умешани у скандал су суспендовани.

Демонстранти су у понедељак организовали протестни марш због прекомерне употребе силе против девојчице. После марша окупили су се испред полицијске управе у Рочестеру.

Снимци који круже интернетом показују марш и митинг који је уследио, укључујући и тренутак када су демонстранти преврнули металну баријеру постављену испред полицијске станице и кренули ка унутрашњој огради која окружује паркиралиште.

​За време протеста градоначелник Рочестера Ловели Ворен саопштио је да су неки од полицајац умешаних у скандал суспендовани до окончања интерне истраге. Иако није јасно да ли је суспендовано свих девет полицајаца, суспендовани ће и даље ће примати пуну плату, наводи „Ју-ес-еј тудеј“.

Снимци инцидента појавили су се јуче, а полиција је саопштила да је реаговала на „породичне проблеме“ и потенцијално украдено возило, а да су девојчици стављене лисице због њене „безбедности“ и на захтев једног од родитеља.

​Девојчица је пуштена, и у својој је породици, али снимци су изазвали буру јавности, распирујући постојеће тензије између полиције и становника Рочестера због убиства 41-годишњег Афроамериканца Даниела Прудеа.

​Пруде је умро прошлог марта тако што је престао да дише након што су га полицајци приковали за земљу и његова смрт такође је подстакла низ протеста.

​Услед снега и температура испод нуле, учесници протеста разишли су се у понедељак увече. Виђени су како напуштају полицијску станицу у групама не би ли смањили могућност хапшења на изласку, преноси РТ.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала