Звезда представила Фалка: Хтео сам десетку, али је заузета, волим да се забављам на терену

© Фото : ФК Црвена звезда/ФејсбукФалко промоција
Фалко промоција - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Пратите нас
Италијан Филипо Фалко за којег је Црвена звезда издвојила милион и двеста хиљада евра, представљен је на стадиону „Рајко Митић". Искусни играч средине терена доведен је као озбиљно појачање и велика је вероватноћа да ће бити спреман већ за двобој с Миланом у нокаут фази Лиге Европе.

Новинарима на Маракани прво се обратио спортски директор Митар Мркела, који је похвалио нову једанаестицу троструког узастопног шампиона Србије.

„Филипо Фалко наше појачање из Италије, из Лећеа је 92. годиште. Може да игра на три позиције иза шпица са великим успехом. Изузетно поткован фудбал, јак у игри један на један и верујем да ће бити огромно појачање за наш напад и за тим Дејана станковића. Фалко је одиграо изванредну сезону у Серији А, и волео бих да такве игре понови и у Звезди", рекао је почетку конференције Мркела, а онда је препустио новинарима да постављају питања Фалку. 

Станковић и Фалко - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2021
Стигао је – Звезда јача за Фалка!

Како вам се чини долазак у Црвену звезду и јесте ли задовољни како сте дочекани на припремама у Турској?

„Одлично сам дочекан, познавао сам историју клуба. Изванредно су ме момци примили када сам дошао у Турску био сам одушевљен", поручио је Фалко.

Нисте се на леп начин растали са бившим клубом - Лечеом. На крају сте одстрањени из тима...

„У праву сте. Нисам се лепо опростио с мојим бившим тимом. Разочаран сам пошто сам у Лећеу одрастао, али нећу више да мислим о томе. Хоћу да се максимално усресредим на резултате са својим новим тимом.

Познајете ли Фалчинелија и због чега сте се определили за број 11?

- Дијега Фалчинелија познајем од раније, ценим га као колегу и саиграча и надам се да ћемо се добро слагати у Звезди. Број 11 сам узео зато што је десетка коју сам раниоје носио заузета, носи је Катаи, број 20 је такође заузет, па сам узео 11, то је датум мог рођења", објаснио је Филипо Фалко.

Да ли сте упознати са квалитетом српског фудбала?

- Квалитет српског фудала знам да је висок. Још као мали сам гледао српски фудбал, највише се дивим Дејану као највећем српском играчу, освојио је све што се могло освојити у Интеру. Има тај победнички менталитет. Надам се да је тај квалитет донео и овде". 

Играли сте са Кесијем, а сада ћете бити ривали пошто он носи дрес Милана...

© Фото : ФК Црвена звездаФилипо Фалко и Дијего Фалчинели
Звезда представила Фалка: Хтео сам десетку, али је заузета, волим да се забављам на терену - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2021
Филипо Фалко и Дијего Фалчинели

- Њега познајем још из Ћезене. Драго ми је што је завршио у Милану. Сигуран сам да ћемо нас двојица бити велики противници на терену када, уколико се будемо нашли.

У Италији сте добили надим Меси, како то коментаришете и колико вас то оптерећује, с обзиром на то да сте представљени као велико појачање?

- Хвала на комплиментима које сам добио. Много сам уложио у игру последњих година. у сваком тиму где сам играо давао сам максимум. Надам се да ће моје способности доћи до изражаја, фудбал је за мене увек био забава, надам се да ће моје игре забавити публику.

У каквој сте кондицији? Нисте играли утакмице у последње време?

- Што се тиче моје физичке кондиције све време сам тренирао, нисам играо утакмице, ући ћу у ритам када будем играо утакмице. Што се тиче песме, поносан сам што сам добио песму навијача Лећеа, наставићу у том правцу.

Ваша тржишна вредност је била и три и четири милиона евра, а новинари из Лећеа су причали да имате тежак карактер, колико је то заправо тачно?

- Што се тиче вредности фудбалера није моје да о томе судим, нити да се бавим тиме. Мој задатак је да добро играм и да се забавим. Што се тиче мог карактера, ја сам озбиљан човек, професионалац, особа која је то рекла је особа с којом се нисам добро растао.

Да ли сте упознати с ривалитетом који влада између Звезде и Партизана?

- Што се тиче Партизана наравно да знам историјски ривалитет. Врло сам поносан што ћу заиграти против тог клуба. У Италији знају за Партизан, то је клуб који је познат у читавом свету, поручио је Филипо Фалко, нови везни фудбалер Црвене звезде. 

На крају конференције спортски директор Митар Мркела се осврнуо на прелазни рок, који је и даље отворен.

- Прелазни рок, ми смо задовољни са овим играчким кадром. Добро смо попуњени на свим позицијама, изузев ако се не деси нешто стварно специјално што не можемо да одбијемо. У том случају ћемо довести тог играча. Овај прелазни рок служи да припремимо тим за наредну сезону. Квалификације за Европу, које су нама важне, почињу јако рано. Тешко је на лето довести квалитетно појачање, нема много времена“, завршио је излагање Мркела.

► Туга до неба: Погинуо 19-годишњи српски фудбалер

Кренуо стопама Јовића – српска породица у Бундеслиги бројнија за још једног фудбалера

► Србија га изгледа неће дочекати, али „нови Жигић“ вуче „швабе“ ка Европи

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала