Куће на селу за евро и 25.000 за реновирање - понуда која је изазвала велико интересовање

CC0 / Pixabay / Село на Сицилији
Село на Сицилији - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Пратите нас
Желите да живите у сликовитом средњовековном селу на Сицилији, смештеном усред планинског националног парка? Прилика за то никад није била ближе.

Месташце Троина придружило се пројекту у ком се слабије насељена места попуњавају становништвом продајом некретнина за један евро, што је већ испробан рецепт у више градова током последње две године.

Притом је један евро почетна цена на аукцији, а заинтересовани дају своје понуде међу којима се бира она најбоља.
Ипак, Троина је отишла корак даље. Док је у досадашњим понудама услов за куповину некретнине за један евро био да се некретнина (а већина је у дотрајалом стању) обнови о свом трошку, у Троини су одлучили да преузму на себе и део трошка реновирања.

Градско веће платиће укупно 25.000 евра купцима напуштених кућа, од чега је 15.000 за реновирање и 10.000 за енергетску обнову. Нови становници Троине притом неће морати да плаћају градски порез и порез на некретнину током прве три године, преноси Пословни дневник.

Стога не чуди да је најава продаје кућа по ниској цени и покривање дела трошка реновације изазвала велико интересовање. Око 30 кућа биће стављено на аукцију ових дана, а касније још стотинак.

Купци морају да плате депозит од 5.000 евра, којим доказују озбиљност своје понуде, али он им се враћа након што заврше реновацију. Имају две године да започну радове, а у року од три године од куповине све мора бити завршено.
Понуду кућа, као и детаље о Троини, можете погледати овде.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала