Партизан као некада – кроз драму до велике победе над Локомотивом! /видео/

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаОгњен Јарамаз
Огњен Јарамаз - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Пратите нас
Кошаркаши Партизана су победили Локомотиву Кубањ резултатом 71:69 у кључној утакмици сезоне у Еврокупу.

Црно-бели су тријумфовали после велике драме у финишу меча и тиме су себи „продужили живот“ у европском такмичењу.

Партизан сада има по две победе и пораза у досадашњем току такмичења, стигао је до друге позиције на табели и има прилику да у наредна два меча, против Метрополитана и Трента обезбеди себи пролаз даље.

Црно-бели су имали велики заостатак током меча, успели су да се врате и стигну до изједначења и преокрета у последњем минуту.

Херој је плејмејкер Џош Перкинс који је убацио тројку за изједначење, а потом је успео на четири секунде краја да погоди шут испод обруча после велике гужве у рекету.

​Најефикаснији у тиму Партизана био је Рашон Томас са 23 поена, уз осам скокова, двоцифрени учинак је имао још само Огњен Јарамаз са 11 поена, Новица Величковић и Перкинс су убацили по девет, а Ерик Мика и Маркус Пејџ по осам поена.

На другој страни бољи од осталих био је Џордан Крофорд са 16 поена, Кевин Херви је додао 15, а Реџи Линч десет поена.

Бивши играчи Партизана, Дру Гордон и Најџел Вилијамс-Гос су убацили седам, односно пет поена за Локомотиву.

Тренер Партизана Саша Филиповски је поново морао да игра са скраћеном ротацијом, а велику помоћ на почетку утакмице имао је у капитену Величковићу.

Искусни крилни центар је направио две грешке на старту меча, али је потом убацио девет поена и био најбољи у црно-белом тиму, који је констатно био у заостатку.

На крају прве четвртине минус Партизана је износио свега два поена, али је после лоше друге деонице гостујућа екипа стигла до чак 18 поена предности.

Српски представник у Еврокупу имао је своје добре минуте у финишу првог полувремена, стигао је до прилике да разлику смањи на десет поена, али је после 20 минута игре Локомотива водила са 48:35.

​Тренер Филиповски је у полувремену изјавио да је неопходно поправити све сегменте игре, а његови пулени су то и учинили.

Велика борбеност играча Партизана донела им је смањење разлике на свега четири поена, иако је Загорац имао пре тога покушај за три, што би још више приближило домаћи тим егалу, након серије од 9:0.

Партизан је у последљем нападу имао прилику да дође и до мање разлике, али је Перкинс промашио полагање, за финиш сјајне четвртине црно-белих у којој су ривалу дозволили да убаци свега осам поена.

​Ужасно је резервни плејмејкер београдског тима почео финалну четвртину, лоптом баченом у аут, да би ривал у следећем нападу подигао разлику на шест поена, али је Томас сјајним шутем са полудистанце узвратио.

Одличну секвенцу крилни центар из Америке је могао да крунише закуцавањем из контранапада после украдене лопте, али се саплео и ногом избацио лопту у аут, после чега је Локомотива успела да се врати на осам поена предности.

На нешто више од пет минута до краја меча Перкинс је изнудио три слободна бацања, потом је у контранападу поентирао Јанковић, разлика је преполовљена, а затим је српски центар сјајном блокадом спречио поене руске екипе.

Томас је опет погодио са крила, смањио је на два поена разлике, али је Локомотива успела да пронађе решење у следећем нападу, те да украде лопту Јарамазу, да би затим на обе стране две лопте „исцуреле“ из коша.

Општи хаос на терену прекинуо је Пејџ, лепим флоутером, а на улазу у последња два минута Херви је поентирао и натерао Филиповског да затражи минут одмора, пошто је било евидентно да су његови пулени исцрпљени јаким ритмом.

Херојском тројком Јарамаз је смањио разлику на пола коша, на 90 секунди до краја је изнудио лопту за Партизан, али је у следећем нападу Перкинс оклевао, на крају лоше шутирао и пропустио прилику да доведе црно-беле у вођство.

Ипак, искупио се Американац тројком за изједначење на 33 секунде до краја, Пејџ је украо лопту после извођења аута руског тима, а Партизан је добио и другу прилику за напад пошто је фаулиран Јарамаз.

Организација напада је била препуштена Перкинсу, компликовао је амерички плејмејкер, завукао се под кош, али је некако успео да извуче лопту и уз помоћ табле је пошаље у обруч, да би потом Крофорд промашио тројку, што је значило да славље црно-белих играча може да почне.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

► Куп Радивоја Кораћа: Партизану тежак посао, вечити дерби можда већ у полуфиналу!

► Аларм у Звезди због вируса корона – одложен меч са Жалгирисом!

► Србија на Олимпијским играма може на Хрватску или Русију!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала