Песков о санкцијама украјинским телевизијама: Забрана рада није у складу са међународним нормама

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаПоглед на Кремљ и Храм Василија Блаженог у Москви
Поглед на Кремљ и Храм Василија Блаженог у Москви - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Пратите нас
Кремљ осуђује санкције против три телевизијска канала у Украјини, ограничење или забрана рада телевизија није у складу са међународним нормама, изјавио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

„Можемо само да осудимо ове поступке украјинских власти“, рекао је Песков.

Ограничења, па чак и забрана рада телевизијских канала је „нешто што не испуњава ни међународне норме и стандарде, ни опште схватање слободе медија“, истакао је он.

На питање да објасни да ли је планирано пружање било какве информационе подршке политичкој странци власника украјинских телевизијских канала, Песков је одговорио: „Не знам о каквој подршци говорите и на шта мислите“.

Како је прецизирао портпарол Кремља, руски медији раде као и обично, „покривају различите догађаје у свету, укључујући и овај догађај“.

Он је додао да оваква одлука власти да ограниче рад медија спада у догађаје „на које би свакако требало да обрате пажњу и организације као што је ОЕБС и друге међународне организације“.

Председник Украјине Владимир Зеленски својим указом у уторак је ставио на снагу одлуку Савета за националну безбедност и одбрану о увођењу санкција на период од пет година против телевизија „112 Украјина“, „Њузван“ и „ЗИК“ и посланика Врховне раде из странке Опозициона платформа – За живот Тараса Козака, који је власник ових канала. Телевизије које су се нашле на удару санкција су опозиционе и у њима су најчешће гостовали посланици Опозиционе платформе – За живот, која је осудила ову одлуку и назвала је испољавањем диктатуре и кршења слободе говора у земљи.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала