Марио Драги добио мандат за састав нове владе Италије

© Sputnik / Aleksei Vitvitsky / Уђи у базу фотографијаМарио Драги
Марио Драги - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Пратите нас
Италијански председник Серђо Матарела дао је данас мандат бившем председнику Европске централне банке Мариу Драгију за састав нове владе.

Драги (73) ће сада одржати консултације са политичким странкама да покуша да добије подршку у парламенту за формирање владе, преноси Ројтерс.

Криза италијанске владе догодила се у веома тешком времену и нови премијер мораће под хитно да се бави мерама за заустављање здравствене кризе изазване пандемијом ковида 19, економском кризом, социјалним тензијама и да хитно уради план употребе 209 милијарди евра, које је Италија добила од Европске уније да би се опоравила од последица кризе, пренео је Танјуг.

Марио Драги, кога још зову и Супер Марио, био је на челу Централне европске банке.

Остао је запамћен његов говор из 2014 године када је рекао да ће "сачувати евро по било коју цену”.

Пре него што је постао директор ЦЕБ био је гувернер италијанске централне банке, директор трезора и кратко време је радио за једну од највећих банака на свету “Голдман Сакс”.

Након краја мандата у ЦЕБ Драги се ретко појављивао у јавности, изузетак је у марту прошле године када је за енглески дневни лист “Фајненшел Тајмс” изјавио да се "налазимо у рату против корона вируса, да треба реаговати брзо, и да би оклевање могло имати високу цену”.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала