Америка обуставља повлачење својих војника из Немачке

© MARTIN GOLDHAHNАмерички војници у немачкој војној бази Рамштајн
Амерички војници у немачкој војној бази Рамштајн - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан изјавио је да ће Џо Бајден данас објавити одлуку о обустављању повлачења америчких трупа из Немачке.
„Данас ће бити објављено да ће шеф Пентагона Лојд Остин ревидирати распоред америчке војске у свету и, као део овог процеса, обуставити повлачење америчке војске из Немачке“, рекао је Саливан.

Приметио је да ће под Бајденом распоређивање америчке војске у иностранству „бити у складу са нашим националним приоритетима у сфери безбедности и дипломатије“.

Амерички војници на вежбама у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2021
Амерички војници остају у Немачкој: Замрзнута Трампова одлука

Прошли амерички председник Доналд Трамп објавио је у јуну 2020. године да је одлучено да се 12.000 америчких војника повуче из Немачке у суседне европске земље и у Америку. У Немачкој је намеравао да остави 25.000 војника.

Трамп је тада објаснио да је донео овакву одлуку јер сматра да Немачка не издваја довољно новца за одбрану и самим тим не испуњава очекивања НАТО-а. Према његовим речима, ако Берлин повећа буџет за одбрану, он ће војску вратити у Немачку.

Представници Пентагона су у јулу изјавили да ће повлачење америчких војника из Немачке и њихова прерасподела, коју је одобрио председник Америке, ојачати „обуздавање“ Русије и ојачати НАТО.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала