Америка отвара школе без вакцине за наставнике

CC BY 2.0 / Gail Frederick / Празна учионица у школи у Америци
Празна учионица у школи у Америци - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Школе у Америци могу да буду отворене, а наставници не морају да буду вакцинисани против вируса корона пре повратка ђака у клупе, рекла је Рошел Валенски, директорка америчког Центра за контролу болести (ЦДЦ).

„Све више података указује да је могуће безбедно отворити школе и њихово отварање не значи да наставници морају да буду вакцинисани“, рекла је она у Белој кући.

Комитет за имунизацију ЦДЦ уврстио је просветаре у други круг приоритета за вакцинацију, одмах после запослених у здравству и у установама за смештај старијих. Међутим, како преноси ЦНБЦ, вакцинација просветара могла би да потраје.

Њујорк - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2020
САД: Њујорк затвара школе

Школски систем широм САД је под притиском да се отвори, пошто је прошле године прешао на наставу на даљину због пандемије короне. Многи родитељи нису због тога могли на посао, већ су морали да остану код куће због деце. Просветни радници изразили су забринутост због намере да се школе поново отворе.

Студија ЦДЦ која је објављена недавно наводи како има мало доказа да се вирус шири у школама, када се примењују заштитне мере, као што су ношење маски, проветравање просторија и одржавање физичке дистанце.

Администрација новог америчког председника Џоа Бајдена обелоданила је план подршке поновном отварању школа и универзитета, вредан 170 милијарди долара. Део новца предвиђен је за редовно тестирање

Валенски је раније рекла како би школе требало последње да се затворе и прве да се отворе у случају пандемије, преноси ЦНБЦ.

Џеф Зинтс, главни Бајденов епидемиолог, рекао је недавно како је амерички председник јасан у томе да жели да се школе поново отворе и остану отворене.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала