Бугарска поручује Скопљу: Не рачунајте на промену нашег става, Словенију и САД

CC BY 2.0 / EU2017EE Estonian Presidency / Arno Mikkor / Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов
Министар одбране Бугарске Красимир Каракачанов - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Северна Македонија не може да постане члан Европске уније све док не покрене нормалан дијалог са Бугарском, изјавио је бугарски вицепремијер Красимир Каракачанов на прослави посвећеној 149. годишњици рођења револуционара Гоце Делчева, којег обе земље сматрају националним херојем.

Према речима политичара, суседи тренутно не журе са поновним покретањем теме о ступању у ЕУ, јер рачунају на то да ће Бугарска променити свој став после парламентарних избора у априлу.

„Мислим да Скопље и даље чека, рачунајући на промену политичке ситуације, подршку Словеније и нада се да ће их америчка администрација на крају подржати. Северна Македонија, док није ступила у НАТО прошле године, показивала је спремност за преговоре, а сада се Скопље труди да компромитује Бугарску у очима ЕУ“, рекао је Каракачанов.

„Будите цивилизовани и не трудите се да компромитујете Бугарску, али такви покушаји никада не престају. Потпредседник Владе за европска питања Никола Димитров себи допушта да подучава ЕУ. Није ми јасно, ко уопште претендује на чланство у ЕУ – Бугарска или Северна Македонија“, додао је Каракачанов.
Прочитајте још:

Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала