Јелена Милић примила руску вакцину „Спутњик Ве“ /фото/

© Sputnik / Павел Бедняков / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида 19 "Спутњик Ве"
Вакцина против ковида 19 Спутњик Ве - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Директорка Центра за евроатлантске интеграције (ЦЕАС) Јелена Милић јавно је данас поделила вест да је примила прву дозу руске вакцине против корона вируса „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и честитала свим надлежним органима Србије на одлично организованом процесу вакцинације.

Она је казала да се за руску вакцину одлучила јер су угледни светски часописи објавили су да вакцина „Спутњик Ве“ има све квалитете као и друге вакцине у оптицају, али и предности које друге немају.

„Ипак, кључни мотив избора вакцине 'Спутњик Ве' је да искажем поверење у релевантне институције Републике Србије, а пре свега Агенцију за лекове и медицинска средства која је одобрила њену употребу. Велика захвалност руским научницима. Искрено се надам да ће процес производње вакцине 'Спутњик Ве' ускоро почети и у Србији“, навела је Милићева у саопштењу.

Милићева је истакла да су Србија и њено руководство током пандемије показали велику одговорност и беспоштедну борбу од почетка за набавку респиратора и друге опреме, апосторифирајући и значај односа са Кином.

„Не заборавимо притиске и критике које су им тада долазиле из ЕУ и других центара због набавке и добијања те опреме из Кине захваљујући добрим односима грађеним са Кином. То је пре свега била одлука да се што брже и боље заштити што већи број грађана Србије и наш здравствени систем и то у тренутку кад и није било другог избора“, написала је она, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала