Јокић: Леброн је најбољи, али да ли може да скочи као ја? /видео/

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, нашалио се пред меч са Лос Анђелес Лејкерсима, што ће уједно бити и реприза прошлогодишњег финала Западне конференције.

У ноћи између четвртка и петка, у 04.00 иза поноћи по средњоевропском времену, на терен ће две екипе које су прошле године највише показале на Западу.

Лејкерси, као много искуснија екипа, славили су са 4-1 у серији и касније су освојили титулу шампиона НБА.

„Мислим да морамо да радимо мало више да бисмо дошли на њихов ниво. Само зато што имају више искуства од нас, играчки... Марк Гасол је победник, освојио је НБА лигу, Светско првенство... Дејвис је први пут освојио НБА. Леброн све то ради много година. Зато екипа из Лос Анђелеса има много више искуства од нас“, рекао је Јокић пред меч.

Претходних година српски кошаркаш доста је пута довођен у везу са Леброном Џејмсом због великог утицаја на игру и због тога што саиграче чини неупоредиво бољим.

Јокића су питали да прокоментарише сличности.

„Брзина је ту, судећи по атлетицизму смо малтене једнаки... Не знам. Да ли може да скочи као ја?“, рекао је смејући се Јокић.

„Људи, шалим се. Џејмс је најбољи кошаркаш у лиги, а када причамо о сличностима вероватно се мисли на то како видимо ствари на терену и колико чинимо саиграче бољим“, додао је центар Денвера.

Јокић је пре два дана изабран за најбољег кошаркаша децембра и јануара и то му је први пут у каријери да је добио ову награду.

Против Лејкерса се очекује да оправда то звање и неће му бити нимало лако јер ће га чувати једни од најбољих високих дефанзиваца света – Ентони Дејвис и Марк Гасол.

Нагетси и Лејкерси нису се састали ове сезоне, те ће им ово бити први сусрет још од 27. септембра када је екипа из „града анђела“ славила 117:107 и дошла до 4-1 у серији.

Изабраници Френка Вогела фаворити су против тима Мајка Мелоуна, али млад тим Денвера имаће шта да каже и без сумње очекује нас сјајан меч.

Никола Јокић и званично влада једном обалом Америке!

Јокићев саиграч добио престижну награду и иза себе оставио легенду Реала

Јокић ово никада није успео – ново велико достигнуће центра Денвера!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала