Наставља се тенис у Аустралији – Србија сазнала датум кључног меча

© AFP 2023 / DAVID GRAYЂоковић и Крајиновић
Ђоковић и Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Мушка тениска репрезентација Србије у ноћи између четвртка и петка одиграће одлучујући меч против Немачке за пласман у полуфинале АТП купа.

Крејг Тајли, први човек Аустралијан опена, изјавио је да се, после дана паузе, тенис на овом континенту наставља у петак и да неће бити померања главног догађаја – Отвореног првенства Аустралије.

Србија је у ноћи између среде и четвртка требало да одигра меч са „панцерима“, међутим, због позитивног теста на вирус корона у хотелу у ком су одсели тениски радници, међу којима су и тенисери, одлучено је да тог дана не буде тениса.

Више од 500 људи из света тениса тестирало се на вирус корона и након негативних резултата сви су одахнули.

Неколико сати касније Тајли се обратио новинарима рекавши да се сви турнири настављају и да ће се најкасније завршити у недељу, те да неће бити померања Аустралијан опена који је заказан за понедељак.

​Наша репрезентација победом над Немачком пласираће се у полуфинале где их чека селекција Русије која је дан раније завршила посао савладавши Јапан 2-1.

Србија је у првом колу била боља од Канаде, исту је добила и Немачка, те нас очекује занимљив дуел репрезентација које предводе Новак Ђоковић и Саша Зверев.

Распоред АТП купа:

Последње коло – четвртак/петак: Србија – Немачка (Ђоковић – Зверев, Лајовић – Штруф, дубл), Шпанија – Грчка, Аустрија – Француска.

Полуфинале – петак/субота: Русија – Србија/Немачка; Италија – Шпанија/Грчка/Аустралија;

Финале – субота/недеља: Русија – Србија/Немачка против Италија – Шпанија/Грчка/Аустралија.

Аустралијан опен неће бити одложен, али зато хоће жреб за први Гренд слем у сезони који је требало да је већ одржан. Према најновијим информацијама жреб ће бити одржан у ноћи између четвртка и петка.

Хаос у Мелбурну, не игра се АТП куп: Одложен меч Србије и Немачке, угрожен почетак АО

Узбуна у Мелбурну – 500 људи из света тениса мора у изолацију!

Шокантан напад на Ђоковића: „Сви желимо да чујемо да је у карантину“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала