Немачки медији: Руска вакцина се може упоредити са лансирањем првог сателита у свемир

© Sputnik / Георгий Зимарев / Уђи у базу фотографијаВакцина против ковида "Спутњик Ве" Института "Гамалеја"
Вакцина против ковида Спутњик Ве Института Гамалеја - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
Русија је изненадила Запад вакцином против вируса корона „Спутњик Ве“ (Sputnik V), као што је СССР изненадио лансирањем првог сателита у свемир 1957. године, пише немачки лист „Велт“.
У чланку се наводи да Русија од 1957. године, са техничког гледишта, није могла да изненади западне земље. Само је вакцина, која је пре других изашла на тржиште, показала да је Русија више од „Горње Волте са нуклеарним ракетама“, како је СССР окарактерисао бивши немачки канцелар Хелмут Шмит (1974-1982. године).

Лист пише да је потребно обратити пажњу на публикацију о руској вакцини коју је објавио угледни медицински часопис „Лансет“, што доказује високу ефикасност вакцине.

Подсетимо, научни часопис „Лансет“ је објавио резултате треће фазе клиничких испитивања „Спутњика Ве“ (Sputnik V), потврдивши њену ефикасност и сигурност. Током треће фазе клиничких испитивања вакцина је показала висок ниво ефикасности од 91,6 процената.

Научници су дошли до закључка да вакцина обезбеђује потпуну заштиту приликом тешких случајева болести ковид 19.

Светска здравствена организација (СЗО) поздравља објављивање резултата руске вакцине. Представница СЗО у Русији Мелита Вујнович је изјавила да публикација у „Лансету“ говори о ефикасности вакцине.

Вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала