Више од пола милиона људи у Србији вакцинисано против вируса корона

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICМедицинско особље на Београдском сајму на пункту за вакцинацију
Медицинско особље на Београдском сајму на пункту за вакцинацију - Sputnik Србија, 1920, 04.02.2021
Пратите нас
У Србији је до сада против вируса корона вакцинисано више од пола милиона људи, тачније 513.652, а наша земље је и даље друга у Европи по броју вакцинација на милион становника, показују најновији подаци Владе Србије.

Боља од Србије по броју вакцинација на милион становника је само Велика Британија, а после Србије су Малта, Данска, Исланд, Ирска, Румунија, Словенија, Литванија, Швајцарска, Шпанија, Италија...

Када је реч о региону, Србија је убедљиво прва по броју вакцинација на милион становника. Следе Румунија, Словенија, Мађарска, Хрватска и Бугарска.

По укупном броју вакцинација, Србија је друга у региону, после Румуније, а иза Србије су Мађарска, Хрватска, Словенија и Бугарска, пренео је Танјуг.

Масовна вакцинација се наставља данас на више пунктова широм Србије. Сви заинтересовани грађани могу да искажу интересовање за вакцинисање против ковида 19 преко портала е-Управе или позивањем броја 0800 222 334.

Са обзиром на то да свака од вакцина захтева давање две дозе у различитим размацима, потребна је и ревакцинација, која у Србији почиње од 9. фебруара. За примање друге дозе вакцине није потребна нова пријава.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала